Nieuws

5 januari 2012

.ngo : Nieuwe TLD voor ngo's

logo voor .ngo domeinnaam extensiePIR, de beheerder van de .org domeinnaam extensie, lanceert een voorstel voor een .ngo domeinnaam extensie voor niet gouvernementele organisaties.

Vorige jaar besliste ICANN, de organisatie die de instaat voor de reglementering van het functioneren van het internet, voor een grootschalige uitbreiding van het aantal domeinnaam extensies. Ieder bedrijf of organisatie kan naar ICANN toe een eigen domeinnaam extensie voorstellen. Dit resulteerde al in voorstellen voor een .vlaanderen en een .gent domeinnaam extensie.

Reglementering

Nu komt er dus het voorstel van PIR, de Public Interest Registry - de beheerder van de .org domeinnaam, om een afzonderlijke domeinnaam extensie te lanceren voor niet gouvernementele organisaties. Dit is nodig omdat iedereen een .org domeinnaam kan aanvragen. Doordat .ngo enkel beschikbaar zal zijn voor echte ngo's zal dit een veilig en betrouwbaar platform zijn.

Naar goedkeuring

PIR werkt momenteel een reeks van workshops af waar er wereldwijd feedback van ngo's wordt verzameld. Tegen uiterlijk 12 april moet het dossier met het voorstel voor de nieuwe domeinnaam extensie ingediend zijn bij ICANN. Tegen november 2012 zullen de eerste resultaten van de voorstellen gepubliceerd worden. Het kan daarna nog 6 tot 12 maanden duren voor een nieuwe TLD beschikbaar is.


Tags : .ngo, .org, pir, niet gouvernementele organisaties

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief