Nieuws

1 juni 2012

.lol en .sucks als nieuwe domeinnaam

ICANN logo

Daags na het afsluiten van de registraties van nieuwe internet extensies sijpelen druppelsgewijs details door over welke domeinnaam extensies aangevraagd zijn. Zo blijken ook .lol en .sucks aangevraagd.

 

Met 2 maanden vertraging is het registratiesysteem voor de aanvragen voor nieuwe internetextensies gisteren afgesloten, nadat in 2008 al de aftrap werd gegeven voor de grootste uitbreiding van het internet. Er zouden ongeveer 1900 dossiers zijn ingediend, maar definitieve cijfers zijn er nog niet. Google laat weten dat ze ook een heel aantal extensies aangevraagd hebben.

 

Google

Vincent Cerf, één van de grondleggers van het internet en Internet Evangelist van Google, laat weten dat het bedrijf heel wat nieuwe registraties heeft gedaan. Ze willen hierbij hun bestaande merknamen (bijv. .google), domeinen waarin ze actief zijn (.docs voor Google docs), domeinnamen die de gebruikerservaring verbeteren (.youtube) en extensies waarmee creatieve mogelijkheden zijn (bijv. .lol).

 

.sucks

Naast Google heeft ook een meer illustere organisatie, de vox populy registry, meer details gegeven. Deze organisatie claimt het .sucks domein. Met deze laatste is het de bedoeling om ontevreden klanten te bereiken, maar waarschijnlijk zullen heel wat bedrijven hun merknamen preventief registreren. Nochtans laten de bedenkers weten dat het geen methode is om bedrijven geld af te troggelen.

 

Goedkeuringsproces

De volgende stap is in het proces is het bekend maken van de volledige lijst van de aangevraagde internet extensies. ICANN plant dit op 13 juni. Op basis van die lijst kan er verzet aangetekend worden tegen de introductie van de nieuwe internet extensie. Daarna volgt een evaluatie van de verschillende aanvragen. In welke volgorde de dossiers behandeld wordt voor evaluatie wordt bepaald door een systeem van "digitaal boogschieten".

 

2014 ?

Het evaluatieproces van de aangevraagde internet extensies kan enkele maanden tot een jaar duren. Daarna moeten de nieuwbakken registries hun procedures en hun infrastructuur op orde krijgen. Daarna kan ICANN de nieuwe internet extensies in de root nameservers plaatsen. Het zal zeker tot midden tot einde 2013 of 2014 duren voor het mogelijk zal worden een .vlaanderen, .brussels of een .amsterdam te registreren.

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN, .lol, .sucks

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief