Nieuws - 17 december 2012

KORT : DNS.be wijzigt zijn naam

dns.be wijzigt zijn naam

DNS.be wijzigt zijn naam in DNS Belgium - 7 extra gTLD terugtrekkingen - OpenRegistry gaat .co.nl en .co.no beheren

 

DNS.be wijzigt zijn naam

In 2013 zal DNS.be zijn naam wijzigen in DNS Belgium. De wijziging komt er omdat DNS niet enkel het beheer zal doen van de .be domeinnaam, maar ook aanvragen heeft lopen bij ICANN om .vlaanderen en .brussels te beheren.

De nieuwe naam zal een paraplu zijn voor 3 productnamen : DNS.be, DNS.vlaanderen en DNS.brussels. Ook in de website zal deze structuur doorgetrokken worden. Er komt een nieuwe corporate website die informatie zal geven over de organisatie en de sektor. De DNS.be website blijft bestaan en er komen 2 nieuwe product-websites voor dns.vlaanderen en dns.brussels.

 

7 extra gTLD intrekkingen

Er blijken opnieuw 7 aanvragen voor nieuwe gTLD's ingetrokken te zijn. Hierdoor komt het totaal op 13.

Dit keer zijn .glean, .ansons, .caremore, .gmbh, .hilton, .skolkove en .swiss uit de race gehaald. De bedrijven trekken waarschijnlijk hun aanvragen terug omdat de kans op een succesvol dossier kleiner is geworden door protesten tegen de dossiers. Door de aanvraag in te trekken recupureren de bedrijven een deel van de aanvraagkosten van 130.000 dollar.

Eerder heeft Google al .and, .are en .est opgegeven. Andere bedrijven gaven de aanvraag voor .ksb, .cialis en .chatr op.

 

OpenRegistry gaat .co.nl en .co.no beheren

.co.nl en .co.no zijn zogenaamde second level domains, maar ze zijn niet erkend door ICANN. Ze zijn ontstaan doordat slimme bedrijven de domeinnamen co.nl en co.no registreerden om hierop subdomeinen commercieël aan te bieden. Dit leidde in het verleden al tot de nodige wrevel met de Noorse en Nederlandse Registry.

Nu heeft OpenRegistry, een Belgisch bedrijf gevormd rond ex-medewerkers van DNS.be, bekend gemaakt dat zijn het technische beheer gaan doen van die kersverse domeinnaam extensies.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : .co.nl, .co.no, dns.be, dns belgium, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief