Blog

Gepubliceerd op woensdag 30 januari 2013

Kies ik voor een .be of .com-extensie?

In deze blog staan we even stil bij welke invloed je domeinnaam heeft op de indexering van Google. Af en toe vragen onze klanten zich af of hun website ook hoog zal scoren in Google als hun website geen .be-extensie heeft.

 

Die klanten kunnen we meteen gerust stellen. De content van de website is in alle gevallen het belangrijkste voor de Google-ranking. De zoekmachine waardeert je om wat je doet online, om de hoeveelheid bezoekers die er op de website komen, om de wijzigingen die er optreden, etc.

 

Regio gebonden

Maar maakt het eigenlijk veel uit of je nu een .be of een .com hebt? Het is wel zo dat de zoekresultaten die Google in België laat verschenen, regionaal zijn. Net zoals de zoekresultaten in Amerika ook regionaal gebonden zijn. Eerst worden hier de .be-domeinnamen getoond en dan pas de .com-domeinnamen. Algemeen wordt aangenomen dat .be aansluit bij ons taalgebied en .com bij het Engelse taalgebied.

 

Content is king

Als we kijken naar de Google-indexeringen, dan maakt het niet uit of je .be of .com-extensie neemt.  Neem bijvoorbeeld vacature.com. Ondanks het feit dat we hier te maken hebben met een .com-domein, wordt de website heel goed geïndexeerd in België omdat de content van de website helemaal op het Vlaamse publiek gericht is.

 

Vier belangrijke extensies

Is je website nog niet volledig voorzien van alle content, dan start je best wel met een .be-domein als je website gericht is op het Nederlandstalige publiek. Een .be indexeert net dat tikkeltje beter dan een .com-domein omdat dat te maken heeft met het taalgebied waar je website op georiënteerd is. Daarom is het vaak handig om bij je website ook voor een .nl variant te gaan. Heb je internationale ambities met je website, kies dan ook zeker voor een .com en .eu-extensie. Samen met de .be en de .nl zijn dat de vier belangrijkste extenties die je kan hebben.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief