Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2013

Kan ik een domeinnaam delen met iemand anders?

Eerder bespraken we al dat wanneer eenmaal een domeinnaam geregistreerd is, diezelfde domeinnaam door niemand anders nog kan worden gebruikt. In veel gevallen bijt er dus een (of meerdere) in het zand, toch kan één en dezelfde domeinnaam ook gedeeld worden.

 

Toegegeven, vaak komt het absoluut niet voor, zo'n gedeelde domeinnaam. Maar het is niet omdat het niet frequent voorkomt, dat het onbestaande is. Neem Winterthur bijvoorbeeld. Een leuke stad in Zwitserland, maar ook een verzekeraar. Als we naar winterthur.ch surfen, merken we het volgende op.

winterthur 

Op de homepage staat aan de linkerkant de verwijzing naar de stad, en aan de rechterkant wordt er verwezen naar de verzekeraar.

 

Gerechtelijk bevel

De beslissing om voor een gedeelde domeinnaam te gaan, wordt niet altijd in onderling overleg genomen. Soms komt er een gerechtelijk bevel bij kijken. Scrabble.com is een dergelijk geval. De ene helft van de site leidt naar Hasbro™, die houder is van de rechten op Scrabble in de Verenigde Staten en Canada. De andere helft van de homepage leidt naar concurrent Mattel™, die merkgerechtigd is in de rest van de wereld.

scrabble

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief