Nieuws

Je eigen, persoonlijke domeinnaam: een goed idee!

06-11-2015 - Ook als thuisgebruiker kan je heel wat baat hebben bij je eigen domeinnaam. En die hoeft helemaal niet duur te zijn. We vertellen je alles over de mogelijkheden van je domeinnaam.

Bedrijven en organisaties allerhande registreren tal van domeinnamen. De normaalste zaak van de wereld. Voor thuisgebruikers lijkt dat soms minder gebruikelijk. Nochtans kan ook jij heel wat voordeel halen uit het registreren van een domeinnaam.

Maar wat is dat precies, dat voordeel? En hoe kies je een goede domeinnaam?

Je familienaam

Heel wat mensen houden ervan om hun eigen voornaam en/of familienaam vast te leggen als domeinnaam. Dat betekent natuurlijk ook dat jouw voor- of familienaam al geregistreerd werd. Met een scheut creativiteit kan je toch een originele domeinnaam kopen. Denk aan 'familiedebock.be' of 'ikbenmarie.be', bijvoorbeeld.

Maar je kan ook een generieke naam verzinnen. Of een korte zinssnede gebruiken. Misschien heb je wel een origineel pseudoniem dat je kan gebruiken als domeinnaam. Laat je verbeelding de vrije loop!

Levenslang e-mailadres

Eens je je eigen domeinnaam hebt, kan je meteen ook een gepersonaliseerd e-mailadres aanmaken. Dat e-mailadres blijft altijd hetzelfde, ook wanneer je bijvoorbeeld van internetprovider verandert en niet langer gebruik kan maken van een e-mailadres dat eindigt op @telenet of andere. Handig, toch? Je contacten kunnen je levenslang bereiken op hetzelfde adres.

Wist je dat je een gratis mailbox krijgt bij de registratie van je domeinnaam? Zo heb je meteen alles binnen handbereik om je domeinnaam aan het werk te zetten.

Persoonlijke blog

Naast een e-mailadres, kan je natuurlijk ook een website lanceren met je domeinnaam. Een blog over je hobby, een digitaal reisdagboek of je portfolio van foto's: je kan er alle kanten mee op.

Natuurlijk moét je niet aan de slag met een website. Je kan je domeinnaam, via URL-forwarding, ook koppelen aan je LinkedIn- of Facebookprofiel. Of je creëert een beknopte landingspagina waarop je bijvoorbeeld een CV publiceert.

Duur? Helemaal niet!

Is een domeinnaam niet wat duur voor een thuisgebruiker? Helemaal niet! Een .be-domeinnaam kan je al registreren vanaf €6 per jaar. Daarbovenop krijg je van ons tal van leuke extra's, zoals een mailbox en 1 jaar gratis webhosting.

Moeilijk is het registreren van een domeinnaam trouwens ook niet. Heb je een naam in je hoofd? Controleer of ie nog beschikbaar is, leg je naam vast en rond het betaalproces af. Binnen twee minuten ben je klaar met de registratie.

Advies nodig? Contacteer ons!

Zit je met vragen over de registratie van je eigen domeinnaam? Of kunnen we je helpen bij het starten van je eigen website? Bel met onze vakmannen via ons gratis 0800-nummer, stuur ons een e-mail of stel je vraag via live chat. We staan klaar met advies op jouw maat.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X