Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 21 november 2014

Italiaans internetbedrijf verovert .cloud domeinnaamextensie ten koste van Google en Amazon.

Als 2 honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. In dit geval is het been de .cloud domeinnaamextensie. De honden zijn internetgrootmachten als Google, Symantec en Amazon. Maar het zijn niet de grootmachten die met de prijs aan de haal gingen, maar het Italiaans internetbedrijf Aruba.

 

De nieuwste domeinnaamextensies komen in alle vormen en maten. Generieke namen, merknamen, steden en zelfs streken behoren allemaal tot de mogelijkheden. De ene extensie is dan ook wat meer gegeerd dan de andere. Zo werden eerder al .online, .live en .site toegekend aan bedrijven als Radix en Donuts. Toen .cloud aangekondigd werd was het geen verrassing dat internettitaten Google en Amazon mee gingen strijden voor het beheer.

 

Veilingverkoop

Uiteindelijk kwamen er 6 sterke kandidaten uit de bus, met elk een goed onderbouwd dossier voor ICANN. Dit is de vzw die instaat voor de toekenning van nieuwe domeinnaamextensies. Het is ook toezichthouder van alle extensies ter wereld. Wanneer er meerdere dossiers zijn, gaat men over tot veiling per opbod. Hierbij kwam het Italiaanse Aruba als winnaar uit de bus. Hoeveel er exact is neergeteld is niet geweten, maar met concurrenten als Google en Amazon zal dit een aanzienlijk bedrag geweest zijn.

 

Open .cloud extensie

Volgens Aruba was ICANN gecharmeerd door de toekomstplannen dat het bedrijf heeft met de extensie. Een doorslaggevende factor was dat Aruba van .cloud een open extensie wil maken dat door iedereen gebruikt kan worden. Hiermee wil het bedrijf zich richten op de Europese markt en daarna wereldwijd verder uitbreiden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer .cloud beschikbaar zal zijn. Wij volgen dit dossier op de voet verder en houden jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. 

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief