Blog

Gepubliceerd op woensdag 23 januari 2013

Is een korte domeinnaam beter dan een lange?

We krijgen vaak de vraag welke domeinnaam een bedrijf het beste kiest. "Waar positioneer ik me het beste mee?", "Wat is een goede naam?" en "Is een korte domeinnaam beter dan een lange?", zijn maar enkele van de veelvoorkomende vragen van onze klanten.

 

Meningen verschillen natuurlijk en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het is aan jou de keuze of je voor een lange of een korte domeinnaam gaat.

Op promoties, visitekaartjes en advertenties is een korte domeinnaam natuurlijk veel gemakkelijker. Als wij op een feestje zijn en zeggen 'Nomeo.be', dan blijft dat wel hangen. Terwijl als wij zouden zeggen 'kom-nu-naar-mijn-website-want-daar-verkoop-ik-domeinnamen.be', dan heb je de kans dat daar veel schrijffouten in gaan zitten.

 

Belangrijke keywords

Het voordeel van lange domeinnamen is dan wel weer dat er vaak trefwoorden in kunnen zitten. Belangrijke trefwoorden die in de content van de website terug kunnen komen. Een ander voordeel dat lange domeinnamen hebben is dat traffic naar je website niet alleen meer uit je domeinnaam komt. Andere kanalen zoals bookmarks, Twitter, Facebook, websites en zoekmachines linken naar je site.

 

Makkelijk te onthouden

Het grote voordeel van een korte domeinnaam is dan weer dat het heel makkelijk te onthouden en pakkend is zodat het direct in de markt ligt. Bij langere domeinnamen kan het wat langer duren.

Maar de hamvraag blijft of je moet kiezen voor een korte of een lange domeinnaam. In eerste instantie lijkt ons een korte domeinnaam waardevoller dan dat je de lange domeinnaam louter en alleen neemt voor de keywords.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief