Nieuws - 3 augustus 2012

ICANN vraagt hulp

new TLD

Er kwam deze week eindelijk een officiële communicatie van ICANN over het vervolg van het new gTLD programma. De organisatie wil eerst input van de internationale gemeenschap.

 

De geruchten vorige week dat ICANN zou gestart zijn met het evalueren van de aanvraagdossiers voor nieuwe internet extensies bleken correct. ICANN startte met enkele pilootdossiers voor evaluatie. De bedoeling van deze oefening is om te zien waar het proces kan bijgestuurd worden om een snellere verwerking van alle dossiers toe te laten.

 

1 batch ?

Als resultaat van die oefening blijkt de ICANN het evaluatieproces kan versnellen zodat alle dossiers kunnen afgewerkt zijn binnen een periode van 11 tot 12 maanden.  Alle resultaten van de evaluatie zouden dan gelijktijdig worden gepubliceerd tegen juli 2013. 3 maanden later zouden dan de nieuwe internet extensies in de root nameservers kunnen staan. 

 

Community input

Voor ICANN definitief de knopen doorhakt wil het input van de internationale gemeenschap. Daarbij wil het weten hoe anderen het proces voor verwerking van de dossies zien. Bovendien moet ook bepaald worden of alle internet extensies in één keer beschikbaar komen of er een spreiding in de tijd komt om de stabiliteit van het internet niet in gevaar te brengen.

 

Timing ?

Ook bij deze communicatie maakt ICANN niet duidelijk wat nu de timing voor de vervolgstappen is. Waarschijnlijk zal het pas in 2014 mogelijk zijn om een .vlaanderen of een .brussels domeinnaam te registreren.

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief