Nieuws - 27 juli 2012

ICANN start new gTLD evaluatieproces

new TLD

ICANN is volgens insiders gestart met het evaluatieproces van de aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies. Intussen is er nog steeds geen officiële communicatie van de organisatie zelf.

 

De laatste, officiële communicatie van ICANN kwam op 28 juni, net na het stopzetten van de digitale boogschietwedstrijd, die de volgorde van behandeling van de aanvragen van nieuwe internetextensies moest vastleggen. Toe werd er beloofd dat er binnen 3 weken een nieuwe planning bekend zou zijn.

 

Evaluatie begonnen ?

Intussen zou ICANN wel al begonnen zijn met de evaluatie van de eerste aanvragen. Die berichten komen van ICANN medewerkers. Ook zouden de 3 externe partijen - Ernst & Young, KPMG en JAS Global Advisors - waarmee ICANN een contract heeft, zich al enkele dagen buigen over de eerste dossiers. Mogelijk zijn ze gestart op 12 juli. Dat was de datum die door ICANN naar voor was geschoven in Praag, nog voor het débacle met het digitale boogschieten.

 

Proces

Het evaluatieproces tot de goedkeuring kan tot 8 maanden per aangevraagde TLD duren : één maand voor een administratieve controle van het dossier, 5 maanden voor een initiële evaluatie en 2 maanden voor de technische evaluatie voor de nieuwe TLD in de root-nameservers wordt opgenomen. Voor complexe dossiers kan dit nog oplopen.

Nieuw plan

Door het stilzwijgen van ICANN en gebrek aan transparantie haalt de organisatie eens te meer de woede van de internetgemeenschap op zich. Het is immers onduidelijk welke dossiers nu als eerste in de rij worden behandeld en welke voorlopig blijven liggen. Er kunnen immers maar een 500-tal dossiers gelijktijdig behandeld worden.

Waarschijnlijk tegen eind 2013 zullen we een .vlaanderen, .gent, .brussels en domeinnamen met honderden andere extensies kunnen registreren.

 

Lijst van aangevraagde extensies

Bekijk hier de volledige lijst van de aangevraagde 1930 domeinnaam extensies.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief