Blog

Gepubliceerd op vrijdag 1 augustus 2014

ICANN pakt eindelijk domeinnaamfraude aan

Dankzij deze actie kan er een einde komen aan de fraudeleuze praktijken van Domain Registry of America en Domain Renewal Group.

 

Al minstens 15 jaar worden domeinnaamhouders geteisterd door fraudeurs actief onder de namen Domain Registry of America, Domain Registry of Europe, Domain Registry of Canada en Domain Renewal Group. Daarbij worden officieel ogende brieven, e-mails en facturen verstuurd voor de verlenging van een domeinnaam, op basis van informatie uit de whois.

Alleen als je heel goed kijkt, dan merk je dat je een contract aangaat om de domeinnaam te verhuizen. Op zijn minst een zeer twijfelachtige handelspraktijk, maar helaas niks illegaals.

De fraudeurs maken daarbij gebruik van de diensten van registrar NameJuice.com. Die heeft nu van ICANN een niet mis te verstane waarschuwing en schorsing gekregen.

 

Schorsing

Het bedrijf heeft nu tijd tot 14 oktober om orde op zaken te stellen. Slaagt het bedrijf niet om ICANN te overtuigen, dan wordt zijn ICANN accreditatie ingetrokken.

Dit is een goede zaak voor alle domeinnaamhouders wereldwijd. Ook in onze contreien werden er jaarlijks vele duizenden slachtoffers gemaakt.

Registrars zullen nu twee keer nadenken wanneer ze in zee gaan met resellers van een twijfelachtige reputatie.

 

Toch opletten geblazen!

Het goede nieuws neemt niet weg dat je best altijd voorzichtig bent wanneer je communicatie krijgt over je domeinnaam als die niet van Nomeo komt.

Bij de minste twijfel neem je best contact met ons op via ons gratis nummer 0800/26800 of via welkom@nomeo.be

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief