Nieuws

31 mei 2012

ICANN doet aan "digitaal boogschieten"

ICANN logo

Het registratiesysteem voor nieuwe internet extensies is nu afgesloten. De volgende fase is het evalueren van de kandidaturen, waarvan de volgorde van behandelen via "digitaal boogschieten" bepaald wordt.

 

Met 2 maanden vertraging is het registratiesysteem voor de aanvragen voor nieuwe internetextensies nu definitief afgesloten. Er zouden ongeveer 1900 dossiers zijn ingediend, maar definitieve cijfers zijn er nog niet. Aan de vooravond van de deadline waren er nog 500 dossiers incompleet, met foutieve documentatie of geen betaling ontvangen.

 

Verzet aantekenen

De volgende stap is in het proces is het bekend maken van de volledige lijst van de aangevraagde internet extensies. ICANN plant dit op 13 juni. Op basis van die lijst kan er verzet aangetekend worden tegen de introductie van de nieuwe internet extensie. Zo is het heel waarschijnlijk dat de EBA verzet zal aantekenen tegen de .bank. Daarna volgt een evaluatie van de verschillende aanvragen.

 

Digitaal boogschieten

ICANN kan ongeveer 500 dossiers gelijktijdig behandelen. Welke aanvragen eerst zullen behandeld worden zal bepaald worden door "digitaal boogschieten". Hierbij zal iedere aanvrager op een voorafbepaald tijdstip moeten inloggen op de ICANN website. De partijen die dit zo dicht mogelijk bij dat tijdstip doen, komen het eerst.

 

Vervolg

Het evaluatieproces van de aangevraagde internet extensies kan enkele maanden tot een jaar duren. Daarna moeten de nieuwbakken registries hun procedures en hun infrastructuur op orde krijgen. Daarna kan ICANN de nieuwe internet extensies in de root nameservers plaatsen. Het zal zeker tot midden tot einde 2013 duren voor het mogelijk zal worden een .vlaanderen, .brussels of een .amsterdam te registreren.

 

Veel geld

Voor ICANN brengt de hele operatie bijna 350 miljoen dollar op en ook aanzienlijk hogere jaarlijkse inkomsten. Bovendien moeten ook alle registrars voor nieuwe domeinnaamextensies, ICANN geaccrediteerd zijn. Dat zijn nog meer inkomsten voor ICANN. Actueel zijn er ongeveer 250 top level domains. Met deze uitbereiding van bijna 2000 extensies zou er een vertienvoudiging zijn van het aantal internet extensies.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief