Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 7 februari 2013

Hoe een domeinnaam uit quarantaine halen?

Een domeinnaam waarvan het abonnement beëindigd wordt (bijvoorbeeld door niet-betaling), komt automatisch veertig dagen in quarantaine te staan. Concreet houdt dat in dat het technisch niet meer functioneert. Dus de url zal niet meer werken en ook de e-mailfunctie zal dienst weigeren.

 

Dat een bepaalde domeinnaam in quarantaine staat, betekent niet dat het zomaar door iemand anders overgenomen kan worden. In de periode van die veertig dagen kan alleen de geregistreerde domeinnaamhouder die domeinnaam opnieuw claimen. Om een domein uit quarantaine te halen dient de laatst geregistreerde domeinnaamhouder contact op te nemen met registrar (bedrijven zoals Nomeo.be). Dit hoeft niet de registrar te zijn waar de domeinnaam beheerd door werd.

 

Doel van quarantaine

Het doel van zo'n quarantaineperiode is om zowel de domeinnaamhouder als de registrar te beschermen tegen disproportionele gevolgen van fouten die gemaakt kunnen worden bij een opheffing van een domeinnaam. Op die manier kan er ook voorkomen worden dat niet per ongeluk domeinnamen worden vrijgegeven die niet vrijgegeven hadden mogen worden van de eigenaar.


Voor het uit quarantaine halen van een domeinnaam brengt DNS voor .be domeinnamen kosten in rekening bij de registrar die het domein uit quarantaine haalt die dan doorgerekend worden aan de klant.

 

Ik wil een domeinnaam uit quarantaine halen

Dan vrezen we dat je toch op je honger zal blijven zitten zolang de domeinnaam nog in quarantaine zit. Indien een domein binnen de quarantaineperiode niet opnieuw door de oorspronkelijke houder wordt geregistreerd, komt deze na het verlopen van de quarantaineperiode opnieuw vrij en kan je die registreren (drop catching).

Toch is het dan ook allerminst een sinecure om die domeinnaam te bemachtigen. Omdat het tijdstip dat zo'n domeinnaam vrijgegeven wordt, niet wordt bekend gemaakt, is het voor jou heel moeilijk om net op het juiste tijdstip die domeinnaam te registreren.

 

Domain monitor

Wil je toch echt die domeinnaam in de wacht slepen, dan heeft Nomeo een handige tool op de website. Je kan de domeinnaam die je wilt ingeven en vanaf het moment dat deze vrij komt, neemt Nomeo contact met je op zodat de gewenste domeinnaam kan registreren.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief