Nieuws

Gepubliceerd op maandag 12 mei 2014

Het Gentse internet opent op 24 november

Met de .gent domeinextensie krijgt Gent zijn een plaats op het wereldwijde web. Vanaf 24 november zijn .gent domeinnamen voor het grote publiek registreerbaar.

 

"De schuunste stad van Vloanderen krijgt mee .GENT heur eigen domeinextense." bloklettert de website van dotgent, de registry achter de nieuwe domeinnamen met .gent-extensie.

Vanaf 24 november zal iederen zijn een .gent-domeinnaam kunnen registreren. Vooral bij lokale handelaars, horeca-zaken en verenigingen blijkt er heel wat interesse te zijn voor de introductie.

Een gelijkaardige lancering van .berlin was zeer succesvol. In de eerste dagen werden er 30.000 domeinnamen geregistreerd. Al beweren sommigen dat het succes daar vooral lag in de 10.000 gratis domeinnamen die gratis werden weggegeven.

 

Geklopt in snelheid

Door een lancering aan te kondigen voor 24 november neemt dotgent de wind uit de zeilen van DNS Belgium dat .vlaanderen en .brussels zal lancering begin 2015.

Voor 24 november zal het al mogelijk zijn om via een sunrise periode merknamen vast te leggen, al zal hiervan het succes zeer beperkt zijn. Daarnaast krijgt de stad Gent ook nog het voorkeurrecht om 500 domeinnamen (gratis) te registreren.

 

29 euro

Voor de 3 Belgische domeinnaam extensies - .vlaanderen, .gent en .brussels - zal een registratie bij Nomeo 29 euro per jaar kosten.

Een gratis pre-registratie is vandaag al mogelijk.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief