Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2013

Het belang van goede domeinnamen voor beginnende ondernemingen

Als startende onderneming is niets zo frustrerend dan tot de conclusie te moeten komen dat de door jou gewilde domeinnaam niet meer beschikbaar is.

 

Toch kan het lonen om die domeinnaam over te kopen van de huidige eigenaar. Voor al wie gevonden wil worden op het internet, kan de perfecte domeinnaam van onschatbare waarde zijn. Toch is het belangrijk om niet te veel te betalen voor jouw unieke plaats op het internet. Nomeo zette alvast 7 handige tip op een rijtje.

1. Niets is zo belangrijk als het kiezen van de juiste naam voor je onderneming. Kies bij voorkeur voor een naam waar je ook een domeinnaam voor kan registreren. Als je internationale plannen hebt, hou dan in het achterhoofd dat de door jou gekozen naam geen negatieve connotaties heeft in andere talen. Als jouw bedrijfsnaam in het buitenland aversie opwekt, kan je het op die markt wel schudden. 

2. Eens je zeker bent over de naam van jouw onderneming, wacht dan niet om ook de domeinnaam te registreren. Zo'n registratie gaat ontzettend snel: op amper twee minuten tijd kan je de eigenaar van zo'n domeinnaam zijn. Het kan ook lonen om tussen de drie en de twintig andere domeinnamen te registreren. Voorbeelden van dergelijke domeinnamen die je kan registreren zijn veelvoorkomende spellingsfouten en relevante achtervoegsels. Op die manier komen de surfers die een schrijffout maken toch nog op jouw website terecht. Ook op gebied van SEO kan het lonen om meerdere domeinnamen te registreren. Specialiseert je bedrijf zich bijvoorbeeld in het verkopen van handboeken, dan kan het verstandig zijn om ook www.handboeken.be te registreren aangezien zoekmachines kijken keywords bij hun ranking. 

3. Als pas startende onderneming kan het handig zijn dat je de naam van jouw bedrijf verandert als de betreffende domeinnaam niet meer beschikbaar is. Dit lijkt in eerste instantie ver gezocht, maar de kosten om de juiste domeinnaam in handen te krijgen, kunnen vaak heel hoog oplopen.  

4. Voor sommigen is punt 3 misschien wel een stap te ver en willen ze trouw blijven aan de naam van de onderneming. Zij kunnen er dan voor kiezen om de huidige eigenaar van het domeinnaam op te sporen via dns.be of whois.eu om te onderhandelen over een verkoop van de domeinnaam. Leg echter wel nog geen concrete cijfers op tafel. 

5. Als de eigenaar niet staat te springen om de domeinnaam van de hand te doen, kan je er over onderhandelen. Leg dan wel op voorhand je budget vast wat de juiste domeinnaam voor jou waard is. Je kan zelf onderhandelen met de huidige eigenaar, maar als je die onderhandelingen niet tot een goed einde kan brengen, kan je nog altijd een beroep doen op gespecialiseerde firma's. De bedragen kunnen dan wel al snel oplopen.  

6. Als je niet bereid bent om zo veel geld neer te tellen, kan je altijd voorstellen om de domeinnaam te leasen. Op die manier krijg je de tijd om je zaak van de grond te krijgen. Als er meer financiële ademruimte is, kan je de domeinnaam nog altijd overkopen. Vandaag de dag zijn de prijzen sterk dalende en de kans is groot dat je dezelfde domeinnaam in de toekomst voor een lager bedrag op de kop kan tikken.  

7. Als je tot een akkoord bent gekomen met de eigenaar van de domeinnaam, is het zaak van de overeenkomst zo snel mogelijk op papier te krijgen en de betaling door te voeren. Op die manier kan de verkoper niet op zijn stappen terug komen.  

Of je nu een domeinnaam registreert of er een overkoopt, elke startende onderneming is er zich best van bewust dat de juiste domeinnaam vandaag van ontzettend groot belang is. Een online aanwezigheid op het juiste bedrag is onoverkomelijk. Niemand betaalt graag te veel, maar het is even kostelijk om op een later moment nog te veranderen van domeinnaam. Bij Nomeo heb je al een domeinnaam vanaf 6 euro per jaar!

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief