Blog - 19 november 2012

Google's advies over parkeerpagina's

parking

Om snel te scoren in zoekmachines is het beter om geen parking pagina te tonen net voor de lancering van een nieuwe website.

 

Een parkeerpagina wordt op een domeinnaam gezet om te tonen dat een domeinnaam is geregistreerd. Ze worden automatisch geactiveerd en bevatten geen relevante inhoud, maar standaardteksten. Ze tonen ook vaak advertenties en een link naar de registrar van de domeinnaam.

 

Trager indexeren

Matt Cutts, Google's web spam expert, adviseert webmasters om vlak voor de lancering van een nieuwe website geen parkeerpagina te gebruiken. Het idee erachter is dat Google parkeerpagina's weert in de zoekresultaten omdat die een slechte contentkwaliteit hebben.

Net omdat Google de parkeerpagina's weert, zal Google ze ook minder vaak doorzoeken naar nieuwe content. Als er een nieuwe website op staat met effectieve content kan het daarom nog weken duren voor Google de nieuwe website indexeert. Daarna kan het nog dagen duren voor de eerste resultaten zichtbaar zijn in de zoekmachine.

 

Advies

Wil dit nu zeggen dat alle parkeerpagina's moeten gedeactiveerd worden? Eigenlijk niet, want een parkeerpagina is nog altijd beter, dan helemaal geen website te hebben. Een parkeerpagina wordt wel degelijk door Google in zijn crawlerlijst opgenomen, maar wel minder frequent bezocht dan pagina's met originele inhoud.

Het is dus best om enkele weken voor het lanceren van een nieuwe website om een eigen wachtpagina te activeren. Die wachtpagina kan de nieuwe website aankondigen of de contactgegevens van het bedrijf. Zo weet Google dat er unieke content op staat en regelmatiger indexeren. Zo staat je nieuwe website in minder dan geen tijd bij de zoekresultaten.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : SEO, parkeerpagina

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief