Nieuws - 10 oktober 2012

Google stopt 3 domeinnaam extensies

new TLD

De afgelopen weken zijn er 7 aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies ingetrokken, waaronder 3 biedingen van Google.

 

Het programma van ICANN om nieuwe domeinnaam extensies te introduceren kende een gigantisch succes. In juni werd bekend dat er 1930 aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies als .cloud, .vlaanderen of .amsterdam binnenkwamen. Google, Amazon, maar ook DNS.be deden aanvragen.

 

Drop out

Sinds 12 juli worden die aanvragen onder de loep genomen in een evaluatieproces dat 6 tot 8 maand duurt. Hiervoor betalen de aanvragers 130.000 euro. De strenge selectieprocedure van ICANN zorgt er nu voor dat sommige partijen eieren voor hun geld kiezen en hun aanvraag intrekken.

 

Geen .cialis

De 2 meest recente dossiers zijn .cialis, het gekende en beruchte medicijn van Eli Lily en .chatr, van het Canadese telecom-bedrijf Rogers Communications. Beide aanvragen werden niet aangevochten, maar er zijn wel 4 aanvragen voor het gelijkaardige .chat. Ook Google liet zijn aanvragen vallen voor .est, .are en .and. Ook een Duits bedrijf, pompmaker KSB, stopte zijn dossier voor .ksb.

 

Nog uitval ?

Uit de communicatie van ICANN kan afgeleid worden dat er nog minstens 1 dossier wordt stopgezet, maar het is niet uit te sluiten dat er de komende weken nog aanvragen worden ingetrokken nu de eerste ronde van het evaluatieproces wordt afgewerkt.

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN, google

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief