Nieuws

25 februari 2012

Geen sex.gent

dot gent

Het Nieuwsblad pakte donderdag uit met meer details over de overeenkomst tussen de Stad Gent en CityTLD over de nieuwe .gent-extensie.

Sinds 12 januari kunnen bedrijven, organisaties, steden en regio's hun eigen domeinnaamextensie (TLD) aanvragen bij ICANN. Dat de stad Gent ook zijn eigen .gent ("dot gent") wil hebben was al langer bekend. Hiervoor werkt de stad samen met CityTLD, dat de uitbating van de internetextensie zal doen.

Het Nieuwsblad lichtte donderdag een tipje van de sluier van het akkoord op tussen de stad en CityTLD. Zo mogen er geen erotische domeinnamen geregistreerd worden. Wie sex.gent wou registreren is er dus aan voor de moeite. Een andere afspraak is dat de stad zelf 500 .gent-domeinnamen gratis mag gaan registreren. Bovendien mag de stad niet aansprakelijk kunnen gesteld worden voor de werking van de .gent-domeinnaamextensie en de inhoud van de .gent-websites.

Tegen uiterlijk 29 maart 2012 moeten de aanvragen voor nieuwe domeinnaamextensies ingediend zijn bij ICANN. In november 2012 zullen de eerste resultaten van de voorstellen gepubliceerd worden. Als het dossier van de stad Gent en CityTLD wordt goedgekeurd, dan kan het daarna nog 6 tot 12 maanden duren voor een nieuwe TLD beschikbaar is. Ten vroegste einde 2013 dus zal er dus een .gent-domeinnaam geregistreerd kunnen worden.


Tags : .gent, nieuwe TLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief