Nieuws

Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2013

Geen http://search voor Google

ICANN heeft definitief de stekker uitgetrokken voor de dotless domeinnamen. Een tegenvaller voor Google.

 

Google was één van de bedrijven die nieuwe domeinnaam extensies hadden aangevraagd om ze te gebruiken als dotless domein. Dat is een domeinnaam zonder punten en extensie.

In het geval van Google was er een aanvraag bij ICANN om de .search-extensie te gaan gebruiken zonder prefixen. De zoekmachine zou dan bereikbaar zijn door in de browser http://search in te typen.

Op dat adres zouden dan de persoonlijke keuzes van gebruikers voor zoekmachines ingesteld kunnen worden. Dat deze dienst er niet komt zal een grote opluchting zijn voor Microsoft en andere zoekmachine-concurrenten.

 

dotBrand

ICANN had bij de start van het new gTLD programma de deur nog opengelaten. Puntloze domeinnamen moesten per uitzondering aangevraagd worden bij ICANN. Die heeft echter nu definitief beslist om dotless domeinen niet toe te laten.

De beslissing zal een streep door de rekening zijn voor aanvragers van een nieuwe domeinnaam extensie op basis van hun merknaam.

Apple, Pepsi, Canon en nog een 300-tal andere aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies zien nog mogelijk de waarde van hun investering in een nieuwe domeinnaam extensie verdampen.

 

Veiligheid

Het nieuwe besluit werd ingegeven door de resultaten van een rapport dat duidelijk maakte dat puntloze domeinnamen een groot risico betekenen voor bestaande software en hardware en daaraan gekoppeld de veiligheid en stabiliteit van het internet. De beslissing is definitief.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief