Nieuws - 4 december 2012

Geen .com prijsverhogingen !

.com domeinnaam

Verisign, de uitbater van het .com domein, heeft zijn contract kunnen verlengen. Prijsverhogingen zijn niet opgenomen.

 

Verisign heeft dan toch niet zijn voorstel kunnen doordrukken om de prijzen voor .com domeinnamen de komende 6 jaar met 7% te verhogen van 7,85 $ naar 10,29 $.

Het voorstel van Verisign was controversieel, want Versign heeft de afgelopen jaren bijna jaarlijks een forse prijsverhoging doorgevoerd. Tot groot ongenoegen van heel wat stakeholders in de domeinnaam indrustrie. Terwijl zowat alle registries wereldwijd hun prijzen laten zakken door grotere volumes, deed Verisign het omgekeerde door jaar-na-jaar de basisprijs van een .com domeinnaam fors te verhogen.

 

Veto

Het contract voor de uitbating van het .com domein loopt over 6 jaar. 

De overeenkomst, met de prijsverhogingen, was wel al goedgekeurd door ICANN. Het laatste struikelblok was het Amerikaanse ministerie van Economie. Dat ministerie heeft samen met Defensie de mogelijkheid om het contract tegen te houden. Net dat ministerie had al publiek zijn twijfels kenbaar gemaakt over de overeenkomst. En het heeft nu dus zijn veto gebruikt om de prijsverhogingen te blokkeren.

 

Enige kandidaat

Verisign was de enige kandidaat voor het contract. Er is geen enkele partij die de middelen en de ervaring heeft om een topleveldomain met meer dan honderd miljoen domeinnamen te beheren, dat zo complex is als .com.

Niettegenstaande het verlengen van het contract met een waarde van jaarlijks 1 miljard USD, ging het aandeel van Verisign meteen 15% onderuit. Logisch, want de prijsverhogingen waren goed voor jaarlijks een extra inkomst van 200 miljoen USD.

Uiteindelijk is dit goed nieuws voor alle .com domeinnaam houders wereldwijd !

 

Gerelateerde berichten


Tags : .com, verisign

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief