Nomeo

Gepubliceerd op vrijdag 19 februari 2016

Ga spam tegen met de nieuwe SPF-wizard van Nomeo

Het Sender Policy Framework is ontworpen om spammails te beperken. Het SPF-record is echter een complex record om in te stellen op je domeinnaam. Met de SPF-wizard van Nomeo kost het je slechts enkele minuten.

 

Het Sender Policy Framework (SPF) is een protocol dat verifieert of de verzender van een e-mail gerechtigd is die te verzenden namens het domein van de afzender. Het SPF helpt zo spammails te beperken.

Er bestaat geen apart SPF-record in het Domain Name System (DNS). Daarom moet het worden ingesteld als TXT-record op je domeinnaam.

 

Werking

Bij de ontvangst van een e-mail, vraagt de mailserver een SPF-record op voor de domeinnaam die is ingesteld als afzender. Is de e-mail afkomstig van welkom@nomeo.be, dan zal het de nameservers van nomeo.be vragen naar een SPF-record.

Is er een SPF-record ingesteld, dan worden de parameters de erin gedefinieerd zijn, controleren. Corresponderen die parameters met de DNS-instellingen van het domein dat de afzender is, dan weet de mailsever dat de verzender gerechtigd is die e-mail te versturen.

 

Complex record nu eenvoudig

De opbouw van een SPF-record is complex. Een fout in het record kan er bovendien voor zorgen dat geen enkele e-mail wordt geaccepteerd.

Om het gemakkelijker te maken voor onze klanten, heeft Nomeo een wizard ontwikkeld waarmee je eenvoudig in 4 stappen een SPF-record genereert en toevoegt aan je domeinnaam.

Via ons klantenportaal kan je, onder het tabblad 'Geavanceerd' de SPF-wizard terugvinden. In het vakje TXT-record onderaan de pagina kan je wizard starten en een SPF-record genereren naar jouw wensen.

De wizard is gratis voor alle bestaande én nieuwe klanten.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 549

Klanten

Domeinnamen in beheer

20 038

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief