Nieuws

Nieuw: forwarding van http naar https en doorverwijzen naar één hostnaam

12-10-2020 - We hebben twee nieuwe forwardingupdates toegevoegd aan het controlepaneel. Je kan bezoekers nu gemakkelijker doorverwijzen naar de https-versie van je website en doorverwijzen naar één hostnaam.

Ons controlepaneel is voortdurend in beweging. Omdat we mee willen bewegen met de noden van onze klanten. En omdat we voor een eenvoudiger, efficiënter en veiliger beheer van je domeinnamen, mailbox en webhosting blijven gaan.

Dat wil zeggen dat we een aantal functies hebben toegevoegd. Vanaf vandaag kan je via het controlepaneel een forwarding-regel instellen van http naar https. Die doorverwijzing moet je normaal instellen via het .htacces-bestand van je website of via het contentmanagementsysteem (CMS).

Nu hebben we ook een derde mogelijkheid toegevoegd. Eén klik in het controlepaneel is voldoende om je bezoekers door te sturen naar de beveiligde (https) versie van je website.

forwarding van http naar https instellen

Waarom https belangrijk is

Wat is dat alweer, https? Https zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de server waarop je website gehost wordt en de browser die je bezoeker gebruikt. Alle data die wordt uitgewisseld, wordt geëncrypteerd verstuurd.

Een bezoeker aan je website krijgt daarmee de garantie dat zijn gegevens alleen naar jouw website verstuurd worden. Hackers kunnen geen gevoelige informatie onderscheppen of wijzigen tijdens die overdracht.

Die beveiligde verbinding krijg je door een SSL-certificaat in te stellen. Dat kan betalend, maar ook gratis dankzij Let's Encrypt. Door forwarding naar https in te stellen op je domeinnaam, verwijs je bezoekers altijd naar de beveiligde versie van je website.

Eén duidelijk adres voor je website

We hebben nog een tweede nieuwigheid toegevoegd. Voortaan kan je forwarding naar één hostnaam instellen op je webhosting.

Het gebeurt wel eens dat er verschillende domeinnamen aan een website gekoppeld worden. Denk maar aan de www-versie en zonder-www-versie van je webadres. Stel je een doorverwijzing in naar één hostnaam, dan krijgen je bezoekers altijd hetzelfde adres te zien in hun browser. Eénduidig en duidelijk.

Ook voor zoekmachines is het belangrijk om telkens hetzelfde webadres te zien van je website. Wanneer je verschillende adressen hebt, loop je het risico dat zoekmachines je bestraffen voor duplicate content.

De voorbije maanden hebben ook deze functies uitgerold:

  • PHPinfo: via het controlepaneel kan je nu gemakkelijk de volledige PHP-configuratie van je website nakijken. Dat is handig om je website te onderhouden of foutjes op te sporen. Die functie vindt je onder het knopje 'PHP info'.

  • Je kan de wwwroot-folder instellen. Dat is praktisch om bijvoorbeeld verschillende versies van een website naast elkaar te gebruiken en gemakkelijker online te zetten.

  • Het overzicht van je hostingpakket is duidelijker geworden in het controlepaneel.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X