Nieuws

EURid wijzigt de algemene voorwaarden voor .eu: wat moet jij weten?

05-09-2022 - EURid heeft de algemene voorwaarden voor .eu-domeinnamen aangepast. Domeinnaamhouders hoeven niets te doen. We vatten kort samen wat die wijzigingen inhouden.

De nieuwe algemene voorwaarden voor .eu-, .ею- en .ευ-domeinnamen gaan in vanaf 13 oktober. EURid heeft de nieuwe tekst al beschikbaar gemaakt om domeinnaamhouders tijdig te informeren.

Wat houden de wijzigingen aan de algemene voorwaarden precies in? Dit heeft de uitbater van .eu in de tekst opgenomen:

  • Domeinnamen kunnen voor of na de registratie onderworpen worden aan een verificatie van registratiegegevens of een beveiligingscontrole.

  • Vraagt EURid om registratiegegevens te verifiëren, dan moeten domeinnaamhouders daarop ingaan.

  • De redenen voor een mogelijke intrekking van een domeinnaam zijn duidelijk gedefinieerd in de vernieuwde algemene voorwaarden.

  • Technische informatie over domeinnamen en hoe die te verhuizen is voortaan beschikbaar op de website van EURid.

De registratievoorwaarden voor .eu blijven onveranderd. Wie gedomicilieerd of gevestigd is in de EU, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen kan zonder restricties een Europese domeinnaam vastleggen. Er worden geen extra stappen toegevoegd aan het registratieproces.

Wie een .eu-domeinnaam heeft geregistreerd, kan de algemene voorwaarden hier (pdf) raadplegen.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X