Nieuws - 2 juli 2012

EURid halveert ADR-kosten

EURid logo

EURid heeft aangekondigd dat het de kosten voor het starten van een klacht rond oneigenlijke registratie van een domeinnaam wil halveren.

 

De prijs voor het starten van een ADR-procedure voor .eu-domeinnamen is nu teruggebracht van 1300 euro naar 600 euro. Een ADR procedure is een arbitrage procedure - buiten de rechtbank om - voor het oplossen van disputen rond registratie van domeinnamen. ADR staat voor Alterative Dispute Resolution. De procedure wordt gevoerd via het Tsjechische Arbitragehof CAC in Praag. De kosten worden betaald door de klager.

 

Electronisch

Een ADR procedure kan worden opgestart als iemand meent een recht te hebben op een geregistreerde domeinnaam en de huidige eigenaar heeft die geregistreerd voor speculatie of kwaardwillige doelstellingen. De procedure kan ook in het Nederlands gevoerd worden en verloopt volledig electronisch. Er wordt een expert uit een panel van 136 aangesteld. 

 

In cijfers

Meestel wordt een ADR procedure binnen 3 maanden afgesloten en het resultaat is bindend voor de partijen. Sinds 2005 zijn er ongeveer 1000 dossiers behandeld, waarvan 47 in 2011. 

 

Tijdelijk

De prijsdaling is tijdelijk ingesteld voor een periode van 6 maanden en wordt dan mogelijk verlengd. De bedoeling van de prijsdaling is om een betere dienstverlening en bescherming te bieden aan merknaamhouders. Door de prijsdaling zouden er meer disputen via een ADR procedure moeten kunnen behandeld worden.

  

Voor .be

Ook DNS.be heeft een ADR procedure voor .be domeinnamen die via CEPINA verloopt. Bij DNS is het zo dat de kosten van 1620 euro moeten betaald worden door de klager, maar die worden terugbetaald door DNS als de klacht gegrond is. De kosten worden door DNS dan verhaald op de onrechtmatige domeinnaamhouder.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : EURid, ADR

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief