Nieuws - 12 december 2012

.eu registraties blijven sterk groeien

.eu domeinnamen webadres

De registraties van .eu domeinnamen blijven sterk groeien tegen een tempo van meer dan 7% op jaarbasis.

 

Desondanks de sterke groei valt het Europese topleveldomain één plaats terug in de ranking met de meeste domeinnamen geregistreerd. Het is nu de elfde populairste domeinnaam extensie met 3,67 miljoen geregistreerde domeinnamen. 

 

Consistente groei

De groei van het .eu domein is consistent over de afgelopen kwartalen. In het tweede kwartaal was de groei nog 7,4%, waar dat in het derde kwartaal 7,6% is op jaarbasis.

De populairste domeinnaam extensie blijft de .com met 105,8 miljoen registraties, gevolgd door .net met 15 miljoen registraties. Bij de landenextensies is Duitsland de grootste met 15 miljoen registraties. Het beruchte .tk domein (Tokelau), dat gratis domeinnamen weggeeft, is goed voor 13 miljoen registraties 

Malta

De grootste groei in .eu domeinnamen werd opgetekend in Malta, waar er op één jaar 35% meer .eu registraties waren. Ook Slowakije (22%) en Oostenrijk (21%) waren sterke groeiers.

Ondanks de moeilijke economische situatie in Spanje, Griekenland, Litouwen en Slovenië kon er in die landen een groei van meer dan 15% opgetekend worden. Volgens Eurid heeft dit te maken met het aantrekkelijker worden van online business doen, ook tijdens moeilijke economische tijden.

Gerelateerde berichten


Tags : .eu, eurid

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief