Nieuws - 30 oktober 2012

Eerste .post domeinnaam live

UPU-logo (Universal Postal Union)

Nadat het .post domein in augustus in de root werd opgenomen is nu ook de eerste domeinnaam geregistreerd.

 

Al in 2009 werd de introductie van de .post-domeinnaam door ICANN goedgekeurd. .post is een gesponsorde gTLD, die beheerd zal worden door de Universal Postal Union (UPU). Het duurde tot augustus voor het dossier technisch en financieel klaar was voor het toevoegen van .post in de root zones.

 

Italiaanse Post

De eerste .post domeinnaam werd geregistreerd door de Italiaanse Post : posteitaliane.post. De site die op de nieuwe domeinnaam staat is meer dan alleen een doorslagje van de .it-website.

Het was vooral dankzij een betaling van 500.000 euro van de Italiaanse Post in maart dat het .post domein er komt, na bijna 3 jaar aanmodderen.

 

Betrouwbaar

Volgense de UPU moet .post innovatieve postdiensten toelaten binnen een veilige en betrouwbare zone op het internet. Het zal niet mogelijk zijn voor bedrijven om een .post domeinnaam te registreren. Dat voorrecht zal enkel bestaan voor leden van UPU. Er bestaan plannen voor een universele track & trace toepassing onder het .post domein.

 

Belgische post ?

Na Italië hebben ook Maleisië en Brazilië een .post domeinnaam geregistreerd. Het is op dit ogenblik niet bekend of bpost iets zal doen met de .post domeinnaam.

 

Gerelateerde berichten


Tags : .post

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief