Blog

Gepubliceerd op maandag 18 maart 2013

Registreer eerst je domeinnaam, vooraleer je hem deelt

We merken het steeds vaker en vaker. Iemand wil een domeinnaam registreren, praat er even over met iemand anders en op het moment dat hij de domeinnaam effectief wilt registreren, dan blijkt dat die exacte domeinnaam net geregistreerd is door die andere. Frustrerend.

 

Om je die frustratie te besparen, deel je best nooit je ideeën voor een domeinnaam nog voordat je hem officieel hebt geregistreerd. Je hebt bijvoorbeeld een idee voor een nieuw product in je hoofd of je wilt een website maken voor je kinderen die er binnenkort aankomen: hou het allemaal nog even voor jezelf.

 

Domeinnaam wereldkondig maken?

Wat als je nu met iedereen om je heen de nieuwe naam van je domeinnaam gaat bespreken? Dan heb je natuurlijk een grote kans dat er onder je duiven geschoten wordt en dat iemand anders met jouw idee gaat lopen.  Op Twitter zien we het heel vaak de revue passeren: personen die hun idee zomaar wereldkundig maken en achteraf verbaasd zijn dat de domeinnaam niet meer beschikbaar. 

 

Geld uit domeinnamen slaan

Niet alleen op Twitter of op Facebook, maar ook offline komen we het geregeld tegen. Op seminaries bijvoorbeeld. Terwijl mensen op het podium nieuwe ideeën opdoen of als er vanuit de zaal iets wordt geroepen, dan zitten er natuurlijk honderden mensen om je heen. Van die honderden mensen is er altijd wel eentje die denkt: "goh, die domeinnaam, daar kan ik wel iets mee. Daar kan ik geld uitslaan!".

 

'Jouw domeinnaam'

En dan wordt die domeinnaam al geregistreert terwijl het seminarie nog bezig is. Als jij nog vol met nieuwe ideeën zit over hoe je je nieuwe product gaat lanceren, dan is iemand anders al de trotse eigenaar van 'jouw' domeinnaam nog voordat je opnieuw hebt plaatsgenomen op je stoel.

 

Nieuwe domeinnaam registreren?

Ontzettend frustrerend natuurlijk. Ofwel moet je een nieuwe naam kiezen voor je product ofwel moet je de domeinnaam overkopen van degene die hem net heeft vastgelegd. Een afweging die je het beste zelf kan maken.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief