Nieuws

Een domeinnaam verhuizen zonder zorgen: 10 vragen en antwoorden

10-05-2019 - Als je een domeinnaam verhuist, wil je natuurlijk dat alles blijft werken. Lijkt een domeinnaam verhuizen een heus karwei? Ontdek hier hoe het werkt en wat wij voor jou doen.

Een domeinnaam verhuizen naar een nieuwe registrar kan gepaard gaan met heel wat vragen. Een goede voorbereiding essentieel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij geven je alvast een antwoord op veelgestelde vragen in verband met de verhuis van je domeinnaam.

Of schakel een expert in

Wil je domeinnamen, webhostingpakketten of mailboxen verhuizen naar nomeo, maar beschik je niet over de nodige technische kennis? Of heb je de tijd er niet voor? Ons team van vakmannen regelt alles voor jou, helemaal gratis!

1. Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

Een domeinnaam verhuizen naar nomeo is bijzonder eenvoudig. De procedure van zo'n transfer kan licht variëren, afhankelijk van de domeinnaamextensie. Dat wil zeggen dat de verhuis van een .be-domeinnaam niet op dezelfde manier verloopt als die van een .com-domeinnaam.

Voor elke transfer heb je een transfercode nodig. Die is nodig voor de autorisatie van de verhuis. In de meeste gevallen kan je de transfercode zelf opvragen.

Nadien zoek je je domeinnaam op via onze website. Kies de registratietermijn en geef de transfercode in om verder te gaan met de verhuis. Na de autorisatie verhuizen wij je domeinnaam.

Meer weten? Check onze uitgebreide kennisbank voor alle verhuisprocedures.

2. Hoe lang duurt het om mijn domeinnaam te verhuizen?

De transfer van een domeinnaam verloopt vrij snel. Bij .be-, .nl- en .eu-domeinnamen wordt een transfer in realtime uitgevoerd. Aan het einde van je bestelling is de domeinnaam verhuisd.

Voor domeinnaamextensies zoals .com, .net of .vlaanderen kan het, na de bevestiging, tot vijf kalenderdagen duren alvorens de transfer afgerond is. Je domeinnaam, website en mailbox blijven in die tijd wel actief.

3. Is mijn domeinnaam onbereikbaar tijdens een verhuis?

Nee hoor. Je domeinnaam, website en e-mailadressen blijven actief. Dankzij onze Easymove-technologie worden alle instellingen op je domeinnaam automatisch mee verhuisd. Je bezoekers merken helemaal niets van een transfer.

4. Wordt mijn website automatisch mee verhuisd?

Wanneer je een domeinnaam verhuisd, wordt alleen de naam overgezet. Je website en/of mailboxen niet. Daarom is het belangrijk om op voorhand in kaart te brengen wat je precies wil verhuizen. De veiligste manier om je website te verhuizen, is door eerst een hostingpakket te activeren bij nomeo en daarop je website plaatsen, vooraleer je de domeinnaam verhuist. Na de transfer koppel je de domeinnaam aan het webhostingpakket met één muisklik.

Tip: Wist je dat we een gratis verhuisservice aanbieden? Onze specialisten zorgen voor een vlekkeloze verhuis van je domeinnaam en website, terwijl jij je focust op jouw business.

5. Kan ik alle domeinnaamextensies verhuizen?

Ja! We bieden elke beschikbare domeinnaamextensie aan. Maar dan ook echt élke. Of het nu gaat over .be, .com of een van de honderden nieuwe domeinnaamextensies zoals .shop of .app, we verhuizen elke domeinnaam.

6. Kan ik een nieuwe domeinnaam direct verhuizen?

Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de registrar waar je een domeinnaam hebt geregistreerd. Dat betekent dat je een domeinnaam op elk moment kan verhuizen naar een nieuwe registrar.

Voor internationale domeinnaamextensies zoals .com, .net en .vlaanderen is een transfer pas 60 dagen na registratie mogelijk. Die maatregel werd in het leven geroepen om ongeoorloofde transfers te voorkomen.

7. Wat moet ik doen als mijn e-mailadres niet meer correct is?

Indien je e-mailadres niet langer in gebruik is, moet je dat wijzigen vóór je de verhuis van een domeinnaam opstart. Alle belangrijke berichten, zoals de transfercode en bevestigingsmails, worden verstuurd naar het huidige e-mailadres van de domeinnaamhouder.

8. Wat kost de verhuis van een domeinnaam?

Helemaal niets! We rekenen geen extra kosten aan voor de verhuis van je domeinnaam. Meer nog: wij zorgen voor een vlekkeloze transfer met een persoonlijke service.

9. Moet ik mijn oude registrar verwittigen van de verhuis?

We raden je aan om dat te doen na de verhuis van je domeinnaam. Zo ben je zeker dat alles administratief correct wordt afgehandeld bij de oude registrar en je geen nieuwe facturen ontvangt.

10. Kan ik al mijn domeinnamen in één keer verhuizen naar nomeo?

Of je nu één, vijftig of honderd domeinnamen wil verhuizen, ons team van experts staat klaar om je te helpen. Samen met jou maken we een verhuisplan op. We zorgen voor een vlekkeloze verhuis van al je domeinnamen, webhostingpakketten en mailboxen. Zo kan jij je concentreren op jouw business.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X