Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 3 mei 2013

Eéntje gebuisd, 244 geslaagd

Deze week kregen nog eens 31 aanvragers goed nieuws van ICANN over hun new gTLD dossier. Hiermee zijn er ondertussen 244 dossiers goedgekeurd.

 

Het new gTLD project van ICANN, de internationale beheerder van het internet, draait op volle toeren. Het internet krijgt met dat project naast de bekende .com-domeinnamen ook nog honderden andere extensies als .vlaanderen, .school, .cloud of .app.

Hoewel er heel wat tegenstanders zijn en ICANN bakken kritiek over zich heen krijgt, lijkt niks nog de grootste uitbreiding van het internet in de weg te staan.

Deze week werden er nog eens 31 nieuwe domeinnaam extensies goedgekeurd, waarmee het aantal op 244 goedgekeurde dossiers komt.

 

Initiële goedkeuring

Dat betekent echter nog niet alle 244 goedgekeurde domeinnaam extensies er gaan komen. De dossiers hebben de initiële evaluatie nu doorlopen. Na deze eerste fase kan er nog verzet aangetekend worden.

Van de 244 zijn er 179 dossiers waar er geen verzet is aangetekend. Tegen 142 dossiers is er geen opmerking gegeven door de overheden. Het zou dus kunnen dat er toch nog 100 dossiers afvallen.

Na de initiële evaluatie moeten er ook nog technische tests doorlopen worden en het contract met ICANN onderhandeld worden.

 

Afvallingsrace

Er waren orginieel 1930 aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies. Door het hoge aantal aanvragen moest ICANN een prioriteitenlijst aanleggen.

ICANN zit op dit moment aan dossier 300. De Belgische aanvragen .vlaanderen, .brussels en .gent hebben respectievelijk de volgnummers 1416, 1518 en 1021.

Hierdoor kan het nog maanden duren voor de Belgische dossiers behandeld worden. 57 dossiers werden vrijwillig door de aanvrager uit de race gehaald. De eerste gebuisde aanvraag, العلیان., was voor een Arabische dotBrand die faalde door onvoldoende financiële stabiliteit.

 

Goedgekeurde extensies

Dit is de lijst van de meest opmerkelijke, goedgekeurde domeinnaam extensies :

.auto
.estate
.bike
.news
.now
.xbox
.cars
.art
.cloud
.app
.gay
.wiki
.help
.blog
.radio
.paris
.tokio
.tech
.buy
.fiat
.play
.party
.city
.church

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief