Nieuws

Gepubliceerd op maandag 11 februari 2013

Domeinnamen domineren de Super Bowl

Uit een analyse van de 73 commercials uitgezonden rond de Super Bowl blijkt dat domeinnamen de populairste call-to-action zijn.

 

De 47ste editie van de Super Bowl was in meer dan één opzicht opzienbarend.

Op sportief vlak waren de Baltimore Ravens de sterkste ploeg, die al snel de leiding namen tot het licht uit ging. Letterlijk dan, want door een stroompanne in de Mercedes Benz-Superdome in New Orleans werd de wedstrijd ruim een half uur stilgelegd. Na de panne kwamen de San Francisco 49'ers terug, maar in een spannende finale ging de overwinning naar de Ravens.

 

One shot

De Superbowl is ook hét event voor marketeers. Er kijken immers 110 miljoen Amerikanen, sommigen zelfs alleen voor de reclamefilmpjes. De grote kanonnen worden dus ingezet om een bedrijf of product in de kijker te zetten.

Het budget hiervoor is niet min : tot 3,8 miljoen $ per filmpje van 30 seconden. Er werden 73 reclames getoond. Het is dus logisch dat alle toeters en bellen uit de kast worden gehaald. Marketeers hebben maar één kans de aandacht van zoveel kijkers te trekken.

Opvallend daarbij is dat, ondanks de populairiteit van social media, het vaakst een domeinnaam wordt gebruikt om een kijker tot actie aan te zetten. In 29 filmpjes, of bijna 40%, was de domeinnaam van een product of bedrijf de belangrijkste call-to-action.

 

Domeinnamen populairst

Daarna volgde Twitter met 34% van de filmpjes waar er een hashtag getoond werd. Facebook bleef op de bank zitten met slechts 11% van de reclames die een Facebook adres toonden.

De resultaten tonen dat een eigen domeinnaam en website nog steeds de beste resultaten geven voor het opbouwen van merknaamsbekendheid en naar conversie van klanten. De resultaten bevestigen eerder onderzoek van ARI registry services.

Het is een jaarlijkse traditie dat GoDaddy, 's werelds grootste domeinnaamregistrar en hoster, uitpakt met een spraakmakende reclame. Dat was ook dit jaar niet anders.

 

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief