Nieuws - 8 oktober 2012

Domeinnaam industrie blijft groeien

Apple logo store

In het tweede kwartaal groeide het aantal geregistreerde domeinnamen met 11,9% tot 240 miljoen. Vooral landenextensies groeien heel snel.

 

Ieder kwartaal maakt Verisign, de beheerder van .com en .net-domeinnamen, een rapport op van de domeinnaam markt. Opvallend in het rapport van oktober is dat de groei in aantal geregistreerde domeinnamen blijft aanhouden. Er werden ruim 25 miljoen nieuwe domeinnamen geregistreerd.

 

Landencodes

Op jaarbasis werden er voor landenextensies als .be en .nl 18,5% meer domeinnamen geregistreerd.  Er zijn nu 100 miljoen domeinnamen actief met een landencode. De populairste zijn .de (Duitsland), .tk (Tokelau) en .uk (Verenigd Koninkrijk). Nederland haalt net de top 3 niet met ruim 5 miljoen registraties. België komt met 1,3 miljoen registraties niet voor in de top 10. China (.cn) en Brazilië zijn de sterkste groeiers.

 

.com

De meest populaire domeinnaam extensie blijft .com met bijna 104 miljoen registraties. De groei van .net en .com gecombineerd met ruim 7,8 miljoen nieuwe domeinnamen blijft sterk. Opvallend is ook dat het aantal verlengde domeinnamen jaar na jaar blijft groeien en nu uitkomt op 74%.

 

Gebruik van domeinnamen

De domeinnamen worden niet alleen geregistreerd maar zijn ook effectief in gebruik. Slechts 13% van de domeinnamen heeft geen website, terwijl 66% van de domeinnamen een website heeft met meerdere pagina's.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : domeinnaam, verisign

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief