Nieuws - 17 juli 2012

Domeinmarkt is heet

domeinnaam verhandelen

Tijdens het eerste halfjaar van 2012 werden domeinnamen druk verhandeld. De topper wisselde van eigenaar voor 1 miljoen dollar. 

 

Er waren tijdens de eerste 6 maanden van het jaar 22 domeinnamen die over de toonbank gingen voor meer dan 100.000 USD. Opmerkelijke namen zijn oa. leo.com, airline.com, bosnia.com , 60.com, kboing.com en bowlingballs.com. De hoofdvogels gingen naar de eigenaars van jackpot.com en personalloans.com die 500.000 USD en 1 miljoen dollar voor hun domeinnaam kregen. Nog opvallend waren 22 domeinnamen met cijfercombinaties die elk voor 14.700 USD verkocht werden, of een totaal van 325.600 USD.

 

Landencodes

Hoewel de .com domeinnamen het meest in trek zijn werden ook domeinnamen met landencodes druk verhandeld. Per week wisselen er vele duizenden domeinen van eigenaars. De toplanden zijn hierin het Verenigd Koninkrijk (.co.uk), Canada (.ca). Duitsland (.de) en Australië. Af en toe zijn er transacties met .fr, .it en .cn domeinnamen. De prijzen tellen meestal 4 of 5 cijfers.

 

De lage landen

Belgische en Nederlandse domeinnamen worden meestal onderhands verhandeld. Hierdoor zijn er weinig gegevens over het aantal transacties en de prijs die ervoor gegevens wordt. Een uitschieter was ongetwijfeld npo.nl die voor 100.000 euro van eigenaar wisselde. Meestal ligt de prijs rond enkele honderden tot in de duizenden euro's, maar goede generieke domeinnamen halen vaak hogere prijzen.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : domeinnaam verhandelen

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief