Nomeo | dinsdag 2 juli 2019

Doe een check-up van je website tijdens de zomer

Gaat het er tijdens de zomer rustiger aan toe op je website? Dat vinden wij het ideale moment om een grondige check-up van je website te doen. We zetten 7 tips op een rijtje.

 

De zomerdip is een uitgelezen moment om je website te evalueren. Een grondige check-up van je website zorgt ervoor dat die ook in het najaar snel, veilig en goed vindbaar is. We zetten 7 tips op een rij waarmee je meteen aan de slag kan.

Doelstellingen evalueren

Wanneer je je website hebt gelanceerd, heb je ook bepaald wat je daarmee wil bereiken. Je wil dé expert worden in een niche via een blog, een webshop starten of informatie bundelen. De zomerperiode is het geschikte moment om je doelen te evalueren.

Welke doelstellingen heb je gerealiseerd en welke niet? Aan de hand van die analyse kan je website bijsturen of nieuwe doelen stellen voor het najaar.

Content updaten

Doorloop alle teksten en blogposts op je website en kijk na of de informatie nog relevant is. Ontdek je content die niet meer klopt? Die kan je herschrijven of verwijderen.

Gebruik de expertise die je gaandeweg hebt opgedaan om de content op je website verder aan te scherpen. Misschien ontdek je een oudere blog die nog steeds brandend actueel is. Breng die weer onder de aandacht!

Die controle geldt niet alleen voor je tekst. Kijk ook eens kritisch naar de afbeeldingen die je hebt gebruikt. Passen ze wel bij de inhoud? Sommige teksten kan je ook verrijken met een video.

Blijven scoren in Google

Trekken je nieuwsberichten veel bezoekers via Google? Daarmee versier je een mooie plaats in de zoekresultaten. En die wil je natuurlijk ook behouden.

Helaas is het succes van content niet eeuwig. Oudere blogs kan je een nieuw leven geven om ze 'fresh' te houden in Google. Je kan een follow-up schrijven van artikels die veel bezoekers lokken, een toplijstje maken (zoals 'Dit zijn de meest gelezen blogs van 2019) of een infographic maken van een blog.

Links checken

Voeg je regelmatig links toe aan content op je website, dan kan ga je best even na of die nog allemaal werken. Dat kan je doen met de gratis tool Broken Link Checker. Ontdek je links die niet langer werken? Die pas je best zo snel mogelijk aan.

Houd je website snel

De snelheid van je website is belangrijk. Voor je bezoekers, maar ook voor Google. De zoekmachine brengt de laadtijd van je website namelijk in rekening bij het bepalen van je plaats in de zoekresultaten. Met PageSpeed Insights van Google kan je testen hoe je website scoort en bijsturen waar nodig.

Installeer updates

Heb je de laatste update van WordPress of een ander CMS nog niet geïnstalleerd? Voer die zo snel mogelijk uit. Updates houden je website veilig. Doe ook hetzelfde voor je plug-ins, om te voorkomen dat hackers kwetsbaarheden misbruiken.

Kies voor https

Https betekent dat alle gegevens van bezoekers veilig worden verstuurd. Nog geen https voor je website? Dan is het nu het goede moment om over te schakelen. Een https-website is niet alleen veiliger, maar ook sneller én scoort beter in de zoekresultaten van Google.

Grondige check-up

Gaat het er even wat rustiger aan toe op je website, dan kan je die tijd gebruiken voor een grondige check-up van je website. Zo blijft je website snel, veilig en actueel. Welke tips ga jij toepassen?

Krijg je graag meer advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons gratis 0800-nummer of support@nomeo.be!

   

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 472

Klanten

Domeinnamen in beheer

19 864

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief