Nomeo

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2014

DNSSEC : uw domeinnaam beschermd tegen hackers

De laatste maanden ligt het DNS systeem onder vuur door hackers. Gelukkig biedt DNSSEC een oplossing.

 

Hackers hebben de kwetsbaarheden in het DNS systeem ontdekt. De laatste 12 maanden konden bezoekers van websites van Google, Microsoft en andere grote en kleine bedrijven misleid worden door de informatie in de nameservers te vervalsen. De gevolgen waren meestal dat de argeloze bezoekers geïnfecteerd werden met malware.

Het DNS systeem is intussen bijna 30 jaar oud en is nooit voorzien geweest voor om te gaan met complexe veiligheidsuitdagingen waar het moderne internet nu mee worstelt.

Gelukkig is er een veilig(er) alternatief : DNSSEC.

 

Private sleutel

Het DNS systeem zorgt ervoor dat een domeinnaam omgezet wordt in een IP-adres dat gebruikt wordt voor de communicatie tussen verschillende computers. Als je naar www.nomeo.be gaat, dan zal een nameserver die naam omzetten naar het adres van de computer waarop de website staat.

DNSSEC is een uitbreiding op het DNS-systeem waarbij de informatie van een domeinnaam in de nameservers versleuteld wordt door middel van een private sleutel. Met een publieke sleutel, die gepubliceerd wordt bij de registry, kan de informatie terug leesbaar gemaakt worden.

Hiermee kan er gegarandeerd worden dat de informatie in de nameservers authentiek en intact is.

 

Gratis bij Critical domain-pack

Sinds deze week is DNSSEC beschikbaar voor Nomeo-klanten die Nomeo nameservers gebruiken. Het is beschikbaar voor .be, .nl, .eu, .com, .net en .org domeinnamen. Binnenkort voegen we nog meer domeinnaam extensies toe.

Het werkt heel eenvoudig : Nomeo genereert een private en publieke sleutel voor uw domeinnaam. Daarmee ondertekenen we de zonefile van uw domeinnaam. De publieke sleutel publiceren we bij de registry. Dit gaat compleet automatisch. Je moet alleen DNSSEC voor je domeinnaam aan te schakelen op onze mijn.nomeo.be website.

DNSSEC is een extra, gratis functie in het critical domain pack.

 

Lees alles over dnssec in onze DNSSEC kennisdatabank.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief