Nieuws

14 december 2011

DNS vernieuwt registratieplatform

Op 13 december vernieuwde het DNS.be-team het registratieplatform waarop het netwerk van 470 registrars domeinnamen registreert en beheert. .

DNS.be, de beheerder van het Belgische top level domein .be, startte 12 maanden geleden met een project om het registratieplatform voor registrars te moderniseren. Dit omvat nieuwe hardware, migratie naar Linux servers, upgrade van de Oracle database servers en een nieuw multihomed netwerk in 2 onafhankelijke datacenters waar de servers staan.

 

Registratieplatform

Het registratieplatform wordt gebruikt door de 470 .be registrars van DNS. Die registreren en beheren de domeinnamen voor hun klanten via dit platform. De registrars kunnen hiervoor een webinterface gebruiken of een webservice (API) waarmee ze op een automatische manier registraties kunnen doorgeven.

 

Hogere beschikbaarheid

Het doel van het project met een kostprijs van 385.000 euro is vooral om de beschikbaarheid van het platform te verhogen. Daarnaast moet het ook mogelijk worden om het systeem makkelijk uit te breiden naar de toekomst toe. Voor DNS zelf biedt het nieuwe systeem ook meer mogelijkheden naar veiligheid toe, meer logging en trouble shooting.


Tags : DNS, .be, registratieplatform, registry

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief