Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 3 december 2013

DNS verhoogt de prijzen

De prijzen voor .be domeinnamen worden door DNS Belgium verhoogt vanaf 1 maart 2014 met 0,5 euro per jaar. In ruil wil DNS investeren in meer security.

 

De prijsverhoging gaat in vanaf 1 maart. Het gaat hierbij om de prijzen die DNS Belgium aanrekent aan zijn agenten. Zo gaat de prijs van een .be domeinnaam van 2,5 euro naar 3 euro.

Een agent zorgt bovenop de registratie van de domeinnaam nog voor extra diensten, zoals het gebruik van nameservers, forwardingdiensten en support. Iedere agent bepaald zelf de prijzen die aanrekent aan zijn eindklanten voor een .be domeinnaam.

 

Meer veiligheid

DNS Belgium en andere registries liggen steeds vaker onder vuur. Deze zomer werden in één week de websites van DNS en zijn Nederlandse tegenhanger gekraakt. Bij DNS was de impact beperkt, maar de schrik zit er toch in. Het hacken van een registry kan direct toegang geven tot miljoenen domeinnamen.

Daarom wil DNS meer gaan investeren in de veiligheid van zijn website en andere online tools. Hiervan profiteren alle .be domeinnaam houders.

DNS merkt wel terecht op dat de prijs voor een .be domeinnaam een stuk lager ligt dan de domeinnaam extensies van andere landen.

 

En Nomeo ?

Nomeo gelooft dat een domeinnaam bereikbaar moet zijn voor iedereen, omdat het de basis is voor iedere online activiteit. Bedrijven die een online activiteit uitbouwen scoren beter dan hun sectorgenoten die dat niet doen.

Daarom gaan we deze prijsverhoging niet doorrekenen in de prijzen naar onze klanten.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief