Nieuws

20 maart 2012

DNS gaat .vlaanderen uitbaten

dns baar .vlaanderen uit

De Vlaamse Overheid heeft de uitbating van de nieuwe .vlaanderen domeinnaam extensie gegund aan DNS.be, die nu ook al het beheer doet van de .be domeinnamen.

Het was een publiek geheim dat het beheer en commerciële uitbating van het nieuwe .vlaanderen-domein aan DNS.be gegund was. DNS is een niet-commerciële organisatie die nu ook al het beheer van de .be domeinnaam voor zijn rekening neemt. Doordat er in de aanbesteding ervaring in het uitbaten van toplevel domein vereist was, konden een aantal commerciële bedrijven niet inschrijven. DNS was de enige kandidaat.

 

Oostenrijks platform

DNS gaat hiervoor samenwerken met Nic.at, de Oostenrijkse registry. Naar eigen zeggen is het platform van DNS niet geschikt voor de nieuwe domeinnaam extensies. Daarom zal de eerste 3 jaar het Oostenrijkse platform gebruikt worden. DNS werkt intussen aan een eigen, Belgisch platform hebben.

 

Dossier bij ICANN

Het is nu aan DNS om een dossier bij ICANN in te dienen. Dit moet gebeuren voor 12 april. Daarna zal ICANN het dossier evalueren. Mogelijk in de 2de helft van 2013 zal het dan mogelijk zijn om een .vlaanderen domeinnaam te registreren. Er zal hierbij voorrang worden gegeven aan lokale besturen die de naam van hun stad of gemeente willen registreren. Mogelijk komt er ook een sunrise periode waar merknaam houders en bedrijven hun namen kunnen registreren voor de registratie publiek mogelijk is. De prijs van een .vlaanderen domeinnaam is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk hoger zijn dan de prijs van een .be domeinnaam.

 


Tags : .vlaanderen, DNS.be, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief