Nomeo

Gepubliceerd op maandag 28 januari 2019

DNS Flag Day: Werkt mijn domeinnaam nog na 1 februari?

Op 1 februari is het DNS Flag Day, de dag waarop de ondersteuning voor verouderde DNS-servers wordt stopgezet. Jij hoeft je gelukkig geen zorgen te maken. De nameservers van Nomeo zijn 100% up-to-date. Alle domeinnamen blijven perfect werken.

 

DNS Flag Day, de dag waarop het internet kan breken. Wat betekent het nu eigenlijk allemaal? En waarmee moet jij als domeinnaamhouder rekening houden?

 

Geschiedenis van DNS

Het Domain Name System of DNS is het systeem dat instaat voor de vertaling van domeinnamen naar IP-adressen. Dat systeem werd ontwikkeld toen het internet nog jong was en ging uit van veel vertrouwen in de medemens. De beveiliging van het systeem bleef achterop hinken.

Om het Domain Name System veiliger én robuuster te maken, werd EDNS ofte Extended mechanisms for DNS geïntroduceerd. Die uitbreiding maakte onder andere DNSSEC mogelijk.

 

Moeilijke overgang

Zoals elke overgang, is ook deze moeilijk. Veel servers konden niet overweg met EDNS. Ontwikkelaars bouwden jarenlang work-arounds en patches in hun code in, om ervoor te zorgen dat oudere systemen blijven werken.

Twintig jaar later is het gewicht van die patches te zwaar geworden. Onderhoud wordt steeds complexer, software reageert trager en de kans op bugs wordt groter. Daarom werd overeengekomen om op 1 februari de ondersteuning voor die work-arounds en patches stop te zetten.

 

DNS Flag Day

De abrupte overgang werd omgedoopt tot DNS Flag Day. Domeinnamen die gebruik maken van nameservers die niet compatibel zijn met EDNS worden mogelijk onbereikbaar. Dat betekent dat de website, e-mailadressen en andere diensten ook niet meer werken.

 

Geen impact voor onze klanten

Klanten die de nameservers van Nomeo gebruiken, zullen geen impact ondervinden. Onze nameservers ondersteunen EDNS. Domeinnamen, websites, e-mailadressen en aanverwante diensten blijven dus perfect werken.

Gebruik je nameservers van een andere partij, dan kan je via dnsflagday.net controleren of je domeinnaam nog draait op een niet-compatibele server draait.

Maakt je domeinnaam nog gebruik van verouderde DNS-servers? Verhuis je domeinnaam naar Nomeo. Wij ronden de transfer voor jou af zonder onderbrekingen.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 479

Klanten

Domeinnamen in beheer

19 866

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief