Nieuws - 3 juli 2012

Rondje digitaal boogschieten is afgeschoten

new TLD

ICANN zoekt een alternatieve manier om de prioriteiten te bepalen voor het behandelen van de dossiers voor nieuwe domeinnaam extensies.

 

Vorige week werd in allerijl de digitale boogschietwedstrijd van ICANN stopgezet. Met een digitale pijl moesten de aanvragers van een nieuwe internet extensie zo dicht mogelijk landen tegen de vooraf opgegeven tijd. Door vertragingen op het netwerk waren de resultaten niet betrouwbaar en dus oneerlijk. ICANN zegt nu dat het systeem wordt afgevoerd, omdat de technische problemen niet snel kunnen opgelost worden.

 

Prioriteit

Met de resultaten van het boogschieten zouden de prioriteiten bepaald worden waarmee de aanvragen zouden behandeld worden. Bij de aanvraagronde waren er aanvragen voor 1930 nieuwe domeinnaam extensies. Die kunnen niet allemaal gelijktijdig verwerkt worden. Eén dossier kan tot 6 maanden in beslag nemen, terwijl er gelijktijdig enkele honderden extensie aanvragen kunnen verwerkt worden. De eerste dossiers kunnen dus al binnen 6 maanden goedkeuring krijgen, de laatste pas binnen een 2-tal jaar.

Door het invoeren van het digitale boogschieten zou op een objectieve manier bepaald worden welke aanvragen eerste zouden behandeld worden.

 

Nieuw plan

ICANN heeft nu 3 weken tijd gevraagd om met een nieuw systeem te komen. Daarbij zou ook een nieuwe tijdslijn gecommuniceerd worden. Vast staat nu al dat er nog meer vertragingen op komst zijn. ICANN kan zich geen verder gezichtsverlies veroorloven en zal nu alle volgende stappen grondig evalueren. Waarschijnlijk tegen eind 2013 zullen we dan een .vlaanderen, .gent, .brussels en domeinnamen met honderden andere extensies kunnen registreren.

 

Lijst van aangevraagde extensies

Bekijk hier de volledige lijst van de aangevraagde 1930 domeinnaam extensies.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief