Nieuws - 6 juli 2012

De zon komt op in Sint-Maarten

 

zonsopgang op Sint-Maarten

Sint-Maarten, het jongste land ter wereld, maakt zijn debuut op het internet met de sunrise van de .sx-extensie. De .sx extensie gaat een roze toekomst tegemoet, volgens kenners.

 

Op 10 oktober 2010 werd Sint-Maarten een onafhankelijk land, los van de Nederlandse Antillen. Hiermee krijgt het land ook de mogelijkheid om een domeinnaam extensie uit te baten. De toekenning van extensies voor landen gebeurd aan de hand van de 2-letterige ISO-3166-1 landen code. Voor Sint-Maarten is dat SX.

De keuze van .sx als domeinnaam extensie, is een beetje ongelukkig. Met een beetje verbeelding kan de .sx extensie gebruikt worden voor websites die een pornografisch karakter. Daarom dreigt Sint-Maarten de rosse buurt van het internet te worden, verwachten heel wat waarnemers.

 

Sunrise

Tot 15 juli is er een sunrise periode waarbij bedrijven hun merknamen en handelsbenamingen vooraf kunnen (defensief) registreren. De voorwaarde is dat die bedrijven deze merknaam al hebben aangevraagd voor 1 maart 2011. Er is ook een grandfathering periode, waarbij houders van een domeinnaam van de Nederlandse Antillen (.an) tot 4 september kunnen aanvragen.

 

Landrush

Vanaf 5 september volgt de landrush periode. Iedereen kan dan een .sx domeinnaam aanvragen. Als er meerdere aanvragen zijn van dezelfde domeinnaam, dan wordt die geveild aan de hoogste bieder. Na 5 oktober is er dan een vrije registratie van de .sx domeinnamen mogelijk, zonder beperkingen.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : .sx, Sint-Maarten

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief