Blog - 4 februari 2012

De perfecte paginatitels in 12 tips

een paginatitel overtuigt zoekers om uw website te bezoeken

Een paginatitel is het eerste wat bezoekers van je website zien en is belangrijk voor de positie in zoekmachines. Leer in 12 tips de perfecte paginatitels te maken. 

 

De belangrijkste doelstelling van een website is om bezoekers (binnen je doelgroep) aan te trekken. Een goedkope en efficiënte manier om dit te realiseren is via zoekmachines. En dan is de paginatitel zeer belangrijk.

Een paginatitel van een website is het eerste wat via een website zichtbaar is en waarop zoekers beslissen of ze doorklikken naar een website. Bovendien is de paginatitel een belangrijk criterium voor zoekmachines in de ranking. Een belangrijk zoekwoord in de paginatitel kan heel wat extra bezoekers opleveren voor uw website.

Waarop moet je letten bij een goede paginatitel ?

 • De paginatitel moet in enkele woorden vertellen waarover de pagina gaat.
 • Zorg voor een beschrijvende titel. De titel is zichtbaar in de zoekresultaten. Zorg dat die aantrekkelijk genoeg is zodat er op geklikt wordt.
 • Zet de belangrijkste woorden van de titel vooraan. Die vallen het eerst op.
 • Maximaal 65 karakters. In zoekmachines worden pagina-titels afgekapt op ongeveer 70 karakters.
 • Voorzie zoekwoorden.Zoekmachines hechten veel belang aan de paginatitel voor het bepalen van de relevantie. Voorzie daarom de 2 meeste belangrijke zoekwoorden voor die pagina in de paginatitel.
 • Meer dan alleen zoekwoorden. Overdrijf ook niet met zoekwoorden. Het zijn mensen die je website bezoeken. Zorg dat de titel effectief iets betekent voor je bezoeker. Te veel zoekwoorden gaat lijken op spam of keyword stuffing.
 • Vermijd algemene termen. Woorden als “home”, “welkom”, “pagina over…” voegen geen enkele waarde toe aan de pagina titel. Vermijd deze. Ook lidwoorden zijn uit den boze.
 • Voorzie een plaatsnaam. Een restaurant, garage of een kapper zoek je op basis van zijn locatie. Als dat relevant is voor je website, voorzie je ook best plaatsnamen in je paginatitels. Bijv. “Chinees restaurant in Kortrijk”.
 • Zorg dat paginatitels uniek zijn binnen je website. Iedere pagina moet een eigen paginatitel hebben die een korte inhoud is van de pagina inhoud. Die paginatitel moet uniek zijn binnen je website.
 • Zet je domeinnaam niet in de titel. Dat is een verkwisting van kostbare plaats in de o zo belangrijke titel.
 • Gebruik minder zoekwoorden in de titel als de concurrentie in Google zeer hoog is.
 • Maar gebruik van een seperator. Voor herkenbaarheid en merknaambekendheid op te bouwen kan het belangrijk zijn om je bedrijfnaam in de paginatitels te zetten. Scheidt de zoekwoorden van je merk of bedrijfnaam door middel van een “|” of een “-” (maar geen “_”).
 • Zorg dat de zoekwoorden in de titel ook terugkomen in de pagina. Zo haakt de bezoeker niet na enkele seconden af als hij niet onmiddellijk kan vinden waar hij op zoek naar is.

Met deze tips scoort u beter in zoekmachines en klikken bezoekers gegarandeerd door naar uw website.

 

Gerelateerde berichten


Tags : paginatitel, tips

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief