Nieuws

De meerwaarde van een SSL-certificaat: 6 bewijzen

09-04-2019 - De tijd waarin alleen websites die gevoelige informatie verwerken een SSL-certificaat nodig hebben, zoals banken, is intussen voorbij. Ontdek waarom ook jouw website baat heeft bij SSL.

SSL staat voor Secure Socket Layer en zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een browser en website. Die beveiligde verbinding kan je herkennen aan de https en het slotje in de adresbalk.

Overschakelen naar https is intussen een must geworden. Ontdek alle voordelen van een SSL-certificaat voor jouw website.

Wat is https?

Het HyperText Transfer Protocol - afgekort http - is een protocol om informatie uit te wisselen tussen een browser en webserver. Bij https wordt een extra beveiliging toegevoegd: alle gegevens worden geëncrypteerd verstuurd. Verder garandeert https dat alleen met de bedoelde website gecommuniceerd wordt. Hackers kunnen dus geen data onderscheppen of wijzigen tijdens de overdracht.

Wat heb ik nodig voor https?

Een https-verbinding verkrijg je door een SSL-certificaat te installeren op je website. Zo'n certificaat wordt uitgegeven door een Certificate Authority (CA). Zodra die partij je aanvraag heeft gecontroleerd, krijg je het certificaat toegewezen.

Er bestaan verschillende soorten SSL-certificaten, van eenvoudige beveiliging tot zéér uitgebreide validatie.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat op mijn website?

1. Beveilig de gegevens van je gebruikers

Internetgebruikers verwachten dat hun data veilig zijn. Dat geldt voor betaalgegevens en persoonlijke informatie zoals een adres of telefoonnummer, maar ook voor bijvoorbeeld het plaatsen van reservering. Elke uitwisseling van informatie kan onderschept worden en hackers interessante informatie opleveren. Versleutel alle communicatie om hackers buiten te houden.

2. Vertrouwen in je website

Mensen worden zich alsmaar bewuster van de gevaren op het internet. Wist je dat meer dan 60 procent geen website bezoekt die er onbetrouwbaar uitziet?

Een van de belangrijkste aanwijzingen daarbij is https. Garandeer bezoekers een betrouwbare, online omgeving, zodat je geen (potentiële) klanten verliest.

3. Google Chrome markeert onveilige websites

Websites die nog een http-verbinding maken, worden in Google Chrome gelabeld als 'onveilig' (of 'not secure'). Google wil die melding in de toekomst nog explicieter maken.

4. Verbeter je ranking met https

Naast de meldingen in Chrome, wil Google het gebruik van https ook aanmoedigen via zijn zoekmachine. Enkele jaren geleden kregen websites met een https-verbinding een streepje voor op hun onbeveiligde tegenhanger. Intussen lijkt het er meer op dat onveilige websites worden gestraft met een slechtere ranking in de zoekresultaten.

5. Een https-website is sneller

Een website met https laadt veel sneller dan een http-site. Op deze website kan je de vergelijking zien tussen de laadsnelheid van http en https. Nu bezoekers steeds ongeduldiger worden op het web, is https ook daarvoor belangrijk.

6. Trust seal op je website

Wanneer je een SSL-certificaat aankoopt met organisatievalidatie (OV) of uitgebreide validatie (EV), krijg je ook een trust seal om toe te voegen aan je website. Een extra signaal aan bezoekers dat je geeft om hun digitale veiligheid.

Slotsom

Wij zien geen argument om niét te kiezen voor een SSL-certificaat. Een https-website is veiliger, scoort beter in Google én laadt sneller. Krijg je graag meer advies bij de keuze van een geschikt SSL-certificaat? Of kunnen we je helpen met de installatie ervan? Bel ons op via ons gratis telefoonnummer of stuur een e-mail naar support@nomeo.be.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X