Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 12 februari 2013

De domeinnaam van de nieuwe paus ligt al vast

Amper enkele minuten nadat het nieuws over het aftreden van Paus Benedictus XVI bekend werd, zaten domeinkapers achter hun computer om te speculeren over de naam van de nieuwe paus.

 

Het nieuws de Paus Benedictus XVI sloeg in als een bom. Het zette veel mensen aan om te zoeken naar de opvolger, zowel in Katolieke middens als bij opportunisten.

Zo waren domeinnaamkapers er als de eersten bij om domeinnamen met namen van de nieuwe paus te registreren.

 

Paus Clement XV

Een Amerikaan uit Illinois was zeer snel om de domeinnaam PopeClement.com en PopeUrban.com registreren, slechts enkele minuten nadat het nieuws de wereld rond ging.

Waarschijnlijk dezelfde man had ook in december al een hele reeks aan domeinnamen geregistreerd met namen van een nieuwe paus. Zo werd PopeClementxv.com en PopeUrbanIX.com al in december geregistreerd. Het nieuws inspireerde ook nog enkele anderen om soortgelijke domeinnamen te registreren.

Afgaand op domeinnaamspeculanten zal dus de nieuwe paus één van de volgende namen kiezen : Clemens (Clement) XV, Urbanus (Urban) IX, Innocentius XIV of Johannes (John) XXIV zijn.

 

Secondaire markt

De timing is toevallig, maar de afgelopen maand werden er ook enkele domeinnamen met religieuze thema's verhandeld voor forse bedragen. Zo werd pastor.com (Engels voor pastoor) verhandeld voor 45 000$ en pulpit.com (Engels voor preekstoel) voor 25 000$. De nieuwe eigenaar, het Christian Globe Network, heeft ook eerder al de domeinnamen sermons.com (Engels voor een religieuze viering) en clergy.net (Engels voor geestelijke) in zijn bezit gekregen.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief