Nieuws

27 februari 2012

Curaçao .cw is nu beschikbaar

.an wordt .cw - Curaçao

De nieuwe .cw domeinnamen zijn vanaf nu beschikbaar. Er zal een geleidelijke uitfasering gebeuren van de .an domeinnamen.

Curaçao kreeg op 10 oktober 2010 de status van autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voorheen behoorde Curaçao tot de Nederlandse Antillen. De nieuwe status van Curaçao zorgt er ook voor het een eigen ISO-landencode krijgt en een eigen domeinnaam extensie. Dat is .cw geworden.

Het is mogelijk om .cw domeinnamen te registreren, en ook third level domains zijn mogelijk met extensies .com.cw en .net.cw. Tot 31 augustus zal iedereen die een .an domeinnaam registreerde het voorkeurrecht krijgen om de corresponderende .cw domeinnaam vast te leggen.

De introductie van de .cw betekent ook het begin van het einde van de .an domeinnaam. Dit zal geleidelijk gebeuren over een periode van 2 jaar. De eerste stap hierin zal zijn dat het in het najaar niet meer mogelijk zal zijn om .an domeinnamen te registreren. Exacte timing is hiervoor nog niet bekend. Op 31 oktober 2014 zal de .an zone verwijderd worden door ICANN.


Tags : .cw, .an, Curaçao, Nederlandse Antillen

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief