Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 17 juni 2014

CNAMES op de domeinnaam root nu mogelijk

De beperkingen van CNAME-records worden door Nomeo opgeheven, door de introductie van ANAME-records. ANAME-records zijn mogelijk op de root en zijn performanter.

 

Google, Microsoft, Heroku en andere Cloud-diensten maken gebruik van CNAME-records, waarmee klanten hun eigen domeinnaam kunnen koppelen aan de cloud-dienst.

Hierdoor moeten klanten hun domeinnaaminstellingen niet aanpassen, iedere keer hun cloud-dienst verplaatst wordt naar een ander IP-adres, datacenter of server.

 

Beperkingen met CNAMES

De bestaande implementatie van CNAME-records heeft echter een heel aantal beperkingen.

Volgens de RFC specificaties is het niet mogelijk om een CNAME record aan te maken op het root record van een domeinnaam. Er mag enkel een CNAME record bestaan als er nog geen andere records bestaan voor de hostnaam.

Daarnaast zijn CNAME records trager omdat er telkens minstens 2 opzoekingen in de nameservers moeten gebeuren. Nomeo heeft een nieuwe manier gevonden om rond deze beperkingen te werken.

 

ANAME-record

Een ANAME-record werkt op dezelfde manier als een CNAME-record. Je kan een hostnaam laten verwijzen naar een andere hostnaam (bijv. www.domeinnaamxyz.be naar ghs.google.com, de hostingdienst van Google).

In de achtergrond zal automatisch het CNAME record omgezet worden in één of meerdere A-records (IPv4) of AAAA-records (IPv6). Iedere 10 minuten zal de informatie van A-records en AAAA-records automatisch bijgewerkt worden, zodat de records steeds actueel blijven.

De A- en AAAA-records volgen de TTL van de domeinnaam.

 

Eenvoudig in te stellen

Om gebruik te maken van de nieuwe functionaliteit kan je bij een CNAME-record eenvoudig een vinkje aanpassen om het CNAME-record om te zetten in aan ANAME-record. Al de rest gaat vanzelf.

Op deze manier kan je een CNAME aanmaken op de root van de domeinnaam. Voor CNAME-records op andere hostnames kan je zelf kiezen of je een automatische omzetting wil.

De nieuwe functionaliteit is gratis beschikbaar voor alle Nomeo-klanten.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief