Nieuws

Gepubliceerd op maandag 2 juni 2014

.club bouwt feestje dankzij 50cent

Het was al eerder aangekondigd door dotClub, de nieuwe domeinnaamextensie zou potten gaan breken. En dat is nu ook gebeurd : .club is de succesvolste nieuwe domeinnaamextensie.

 

De nieuwe domeinnaamextensies leven niet bij Belgen. Met ongeveer 2000 geregistreerde domeinnamen lopen we sterk achter ten opzichten van onze buurlanden.

Eén van de lichtpuntjes bij de nieuwe domeinnaamextensies zijn .club. De ambitie van dotClub, de uitbater van de nieuwe domeinnaamextensie werden niet onder stoelen of banken gestoken : .club zou de grootste worden.

Om die plannen kracht bij te zetten werd hiphop-ster 50cent ingezet. De nieuwe website van het muziekfenomeen heeft nu het adres 50inda.club. Hiermee komen miljoenen mensen in contact met de domeinnaam extensies.

 

.guru onttroond

dotClub kon op zijn eerste dag niet helemaal overtuigen, maar sindsdien blijft het aantal domeinnamen met een .club extensie gestaag stijgen.

Hierdoor werd de afgelopen uren de kaap van 60.000 registraties gehaald. Daarmee haalt het de eerste plaats ten nadele van .guru dat blijft steken bij 58.000 registraties.

De top 3 wordt vervolledigd met .berlin, dat de populairste geografische domeinnaamextensie is.

 

275 extensies actief

Het nieuwe domeinnaamprogramma van ICANN begint stillaan op kruissnelheid te komen. Sinds november vorig jaar zijn er 275 extensies actief geworden. De komende maanden volgen er nog meer dan 800.

Door die toevloed van nieuwe extensies is het voor domeinnaamhouders heel moeilijk om bij te houden welke extensies er al zijn en welke er nog aankomen. Dat verklaart voor een groot deel waarom er slechts 880.000 registraties zijn gebeurd.

Dat aantal is relatief laag, als je weet dat er jaarlijks nog meer dan 5 miljoen nieuwe .com domeinnamen worden geregistreerd.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief