Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 4 maart 2014

Business website ? kies .eu !

.eu domeinnamen worden het vaakst als business website gebruikt, blijkt uit een studie van Eurid.

 

Uit die studie, uitgevoerd in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven, blijkt dat domeinnamen het vaakst gebruikt worden voor een zakelijke website. Globaal blijkt 30,5% van de domeinnamen een zakelijke website te bevatten.

Voor .eu domeinnamen is dat zelfs 37,8%. Dat blijkt het hoogste te zijn van alle extensies die zijn onderzocht : de 8 generieke TLD's (.com, .net, .org, .info, .biz, .mobi en .pro) en .eu als enige landen TLD.

Voor de studie werden voor iedere extensie 5000 willekeurige domeinnamen onderzocht.

 

Wachtpagina's

De grootste verrassing uit de studie is het hoge aantal wachtpagina's. 27,8% van alle .eu-domeinnamen bevat een voorlopige pagina, meestal opgezet door de registrar.

Tel hierbij de domeinnamen die enkel advertenties (13%) bevatten en domeinnamen die niet goed zijn ingesteld (16%) dan blijkt dat 57% van de geregistreerde domeinnamen (nog) niet in gebruik zijn.

Websites voor persoonlijk gebruik zijn 9% van het totaal. Opvallend is dat slechts 0,9% van de websites "adult content" bevatten. Websites met een wachtwoord en websites voor een vereniging sluiten het hek met elk 1%.

 

Trends

Het is intussen de derde keer dat Eurid de studie uitvoert sinds 2010.

Een opvallende trend is dat het aantal websites die nuttige inhoud bevatten in de .eu zone jaar op jaar stijgen. Van 36% in 2010 naar meer dan 43% nu.

Het aantal websites die enkel advertenties bevatten is in vrije val van 27% naar 13%. Dit heeft ongetwijfeld het maken met het stopzetten van Google's Adsense voor domeinnamen in 2012.

 

Eigen profiel

De conclusie is dat iedere domeinnaam extensie zijn eigen profiel heeft. Org-domeinnamen hebben meer persoonlijke webiste, .eu het meeste zakelijke websites.

De meest recent gelanceerde TLD's zoals .mobi, .pro, .info en .biz hebben een veel hoger percentage ongebruikte domeinnamen, terwijl .eu, .com, .net en .org meer gevestigde TLD's zijn.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief