Nieuws

12 maart 2012

.brussels : op zoek naar privé-partner

dot-brussel wegwijzer brussel

Er lijkt nu toch schot in de zaak te komen bij de .brussels-domeinnaam, volgens IT vakblad Datanews.

Na een .gent en .vlaanderen blijkt er nu ook een .brussels te komen. De .antwerpen-extensie blijft onzeker. Datanews meldt vandaag dat het dossier voor een .brussels domeinnaam gedeblokkeerd zou zijn, maar er blijven toch nog heel wat vraagtekens.

 

Van 3 naar 1 suffix

Het verhaal voor een eigen domeinnaamextensie voor Brussel begint in januari waar de Brusselse Hoofdstedelijke regering besliste om voor een eigen suffix te gaan. Er zou direct geopteerd worden voor 3 talen : .brussel, .bruxelles en .brussels. Dat is intussen herleid naar één extensie met de Engelse variant, .brussels, om de prijs niet te laten oplopen.

 

Aanbevelingsbrief

Brussel wil echter zelf geen euro op tafel leggen voor de aanvraag en de uitbating van de domeinnaam extensie. Die last zou liggen bij de privé-partner die nu gezocht wordt. Dat proces loopt echter niet van een leien dakje omdat Brussel enkel een aanbeveling zou willen geven aan de geïntresseerde partijen. Daar wringt echter het schoentje. Die partners willen zekerheid dat er maar één aanbeveling komt voor ze het proces starten en enkele honderduizenden euros op tafel leggen.

 

Buitenlandse interesse

Er zijn verschillende partijen die interesse hebben, ook buitenlandse. Zo heeft oa. Sensirius interesse, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat ze een aanvraag gaan doen als er van Brussel geen groter commitment komt, dan enkel een aanbevelingsbrief. De tijd kort echter. Alle dossiers moeten voor 29 maart bij ICANN ingediend worden. Hopelijk mist Brussel de boot niet.


Tags : .brussels, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief