Nieuws - 6 november 2012

.bel geen alternatief voor .be

Belarus

Een goede domeinnaam vinden binnen het .be domein wordt stillaan moeilijker. Wordt een .bel domeinnaam een alternatief ?

 

Er zijn intussen meer dan 1,3 miljoen .be domeinnamen geregistreerd. Niet veel in vergelijking met de 100 miljoen .com domeinnamen of 5 miljoen .nl domeinnamen, maar de beste .be domeinnamen zijn intussen geregistreerd. 

 

Belarus

In 2013 wil Belarus een nieuwe .bel domein in gebruik gaan nemen, naast de 2-letterige .by extensie. Dit kan het land doen binnen het IDN variant TLD-programma van ICANN, waarbij landen een eigen IDN extensie kunnen lanceren. Voor Belarus is dat dan een afkorting van de landnaam in Cyrillische lettertekens : .bel

 

Timing

Op dit ogenblik is er nog geen concrete informatie over de timing. De registry heeft pas 2 weken geleden zijn intentie kenbaar gemaakt om de .bel domeinextensie te lanceren. Nu moet het dossier naar ICANN. Ten vroegste midden 2013 zullen er dus domeinnamen mee geregistreerd kunnen worden.

 

Alternatief voor .be ?

Helaas zal de nieuwe extensies geen alternatief kunnen zijn voor de .be extensie. De Cyrillische lettertekens gooien roet in het eten. De .bel extensie zal er dus als .бел uitzien. Niet echt bruikbaar voor Belgische domeinnamen dus.

 

Gerelateerde berichten


Tags : .be, .bel, .бел, .by

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief