Nieuws - 19 oktober 2012

Behandeling topleveldomeinen wordt loterij

new TLD

De snelheid en volgorde waarop topleveldomeinen (TLD's) aangevraagd worden, zoals .be voor België, zal in de toekomst handmatig met papieren lootjes bepaald worden. Door de vele aanvragen zal internetbeheerder ICANN de tombolaformule toepassen.

 

Tombola

De opvallende werkwijze is het gevolg van de grote vraag naar nieuwe domeinen. ICANN kan jaarlijks 1000 aanvragen behandelen terwijl er dit jaar alleen al meer dan 2000 aanvragen werden ingediend. Onder meer .vlaanderen en .brussels behoren tot die groep. Deelnemers betalen 100 dollar per ticket en worden in december handmatig geloot. De uitslag van de loterij zal de volgorde van de afhandeling bepalen.

 

Spelletje boogschieten

Het is niet de eerste keer dat ICANN een opvallend voorstel lanceert. Eerder dit jaar moest een virtuele boogschietwedstrijd beslissen over de werkplanning. Deelnemers moesten op voorhand een tijdstip raden waarop een door henzelf afgevuurde pijl zou landen. Degene die het dichtst bij de werkelijke tijd zat, werd als eerste behandeld. Maar het idee flopte door vertragingen. Daardoor was het onmogelijk om de pijlen op het afgesproken tijdstip te laten landen.

 

Achterpoortje

ICANN probeerde dan maar om alles zo snel mogelijk af te handelen, maar kwam daar al snel op terug. Via een achterpoortje in de wetgeving kwam het terecht bij een ouderwetse loting. Als non-profitgroep mag ICANN loterijen organiseren om fondsen te werven. Het vroeg inmiddels een vergunning aan om de tombolatickets ook via het internet te verkopen.

 

Gerelateerde berichten


Tags : domeinnaam, ICANN, loterij, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief